Iranienii au sărbătorit în stradă înfrângerea cu SUA, de la CM. Care este motivul bucuriei VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iranienii au sărbătorit în stradă înfrângerea cu SUA, de la Campionatul Mondial de fotbal din Qatar, continuând protestele împotriva regimului de la Teheran. 

Cei mai mulți dintre iranieni sunt fericiți după eliminarea naționalei de la Campionatul Mondial din Qatar, pentru că nu se simt reprezentați de echipa care a jucat la turneu sub titulatura „Republica Islamică Iran”.

„Cine ar fi crezut că o să sar 3 metri și o să mă bucur la golul SUA”, a transmis Saeed Zafarany, un jurnalist iranian, după meci.

Fiul fostului rege al Iranului le-a propus fotbaliștilor naționalei să joace cu alte tricouri la Mondialul din Qatar. 

„Pentru fotbaliștii Iranului prezenți la Campionatul Mondial: aveți acum șansa de a fi vocea poporului iranian și de a arăta că sunteți echipa națională de fotbal a Iranului, nu echipa de fotbal a Republicii Islamice, un regim ilegitim, criminal și ucigaș de copii. Profitați de această oportunitate și contribuiți la revoluția poporului iranian prin sprijinul vostru. Lumea vă urmărește”, a trasmis Reza Pahlavi, la startul turneului. 

Suporteri iranieni în stradă. FOTO Captură Instagram
Suporteri iranieni în stradă. FOTO Captură Instagram

Protestele din Iran au fost declanșate de moartea lui Mahsa Amini, o tânără de 22 de ani care a intrat în comă la câteva ore după ce a fost reținută de poliția morală la 13 septembrie la Teheran. Se presupune că aceasta nu și-a acoperit suficient părul. Ea a murit la spital trei zile mai târziu.

Familia ei a afirmat că ofițerii au bătut-o cu o bâtă în cap. Poliția a negat că fata a fost maltratată și a declarat că a suferit un atac de cord.

Primele proteste au avut loc în nord-vestul Iranului, de unde era originară Amini, iar apoi s-au răspândit rapid în întreaga țară și în mai multe orașe din Europa. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite