Iraniencele, cele mai frumoase femei de la Cupa Mondială din Qatar, se tem să se întoarcă acasă FOTO

0
Publicat:

Echipa națională a Iranului a pierdut, scor 0-1, în fața selecționatei SUA, în ultima etapă din faza grupelor de la Cupa Mondială din Qatar, iar suporterii se pregătesc să revină acasă.

Iraniencele au atras atenția cu frumusețea lor pe stadioanele din Qatar, dar și cu datorită diferitelor forme de protest apărute în tribune și pe teren.

Fotbaliștii naționalei Iranului au refuzat să cânte imnul înainte de meciul cu Anglia, iar în tribune, sloganul simbol al mişcării de protest, "Femei Viaţă Libertate", a apărut pe mai multe bannere. "Azadi! Azadi!" ("Libertate! Libertate!") s-a putut auzi pe stadioanele pe care a jucat naționala Iranului la Cupa Mondială din Qatar. 

Femeile care au mers pe stadioanele din Qatar  pentru a susține naționala Iranului, sunt îngrijorate și se temă de întoarcerea în țară. Ele se gândesc că au fost spionate și că ar putea fi pedepsite. 

Tulburările în Iran au fost declanșate de moartea lui Mahsa Amini, o tânără de 22 de ani care a intrat în comă la câteva ore după ce a fost reținută de poliția morală la 13 septembrie la Teheran. Se presupune că aceasta nu și-a acoperit suficient părul. Ea a murit la spital trei zile mai târziu.

Familia ei a afirmat că ofițerii au bătut-o cu o bâtă în cap. Poliția a negat că fata a fost maltratată și a declarat că a suferit un atac de cord.

Primele proteste au avut loc în nord-vestul Iranului, de unde era originară Amini, iar apoi s-au răspândit rapid în întreaga țară și în mai multe orașe din Europa. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite