Interzisă la Australian Open, Margaret Court a intrat pe „blat” la meciul lui Djokovici. Cum a fost depistată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Margaret Court, legendă a tenisului mondial, se află într-o situație stupidă: e cea mai mare jucătoare din istorie a Australiei, dă numele unei arene din complexul de la Melbourne, dar are interzis să intre la meciurile de la Australian Open.

Margaret Court nu are voie la Australian Open. Foto Getty images
Margaret Court nu are voie la Australian Open. Foto Getty images

Din cauza opiniilor homofobe, Margaret Court are accesul restricționat în tribune la turneul de la Antipozi. Cu toate acestea, ea a asistat la partida Novak Djokovici - Taylor Fritz, din sferturile de finală și a fost depistată după ce a întrerupt meciul, uitând să își închidă telefonul.

În ciuda renumelui și a faptului că e o legendă a tenisului australian, fosta mare sportivă a fost interzisă la Melbourne, turneu unde a doua cea mai importantă arenă îi poartă numele. Australienii au fost scandalizați de declarațiile homofobe ale fostei jucătoare, ajunsă la 81 de ani, astfel că în 2020 i-au interzis să mai asiste la meciuri, scrie Eurosport.

"Cum am spus în trecut, Tennis Australia nu este de acord cu opiniile lui Margaret Court, care, prin ceea ce spune, rănește mulți membri ai comunității. Nu ne aliniem cu valorile acesteia și ne delimităm total de ea", anunțau organizatorii acum 4 ani, după ce fosta jucătoare comenta că sunt prea multe sportive lesbiene în circuit.

Dată de gol după ce i-a sunat telefonul

The Age, cotidian care apare la Melbourne, susține că oficialii Australian Open nu și-ar fi dat acceptul ca Margaret Court să revină în tribune, ea "infiltrându-se" printre spectatori fără a-i anunța pe organizatori de prezența sa. Probabil că prezența sa ar fi trecut neobservată dacă nu ar fi uitat să își închidă telefonul în timpul partidei Djokovici - Fritz. Acesta a sunat și a dus la întreruperea partidei, astfel că legendara jucătoare a fost identificată rapid în tribune.

Dintre cele 24 de titluri de Grand Slam cucerite, Court a cucerit 11 dintre trofee "acasă", la Australian Open. Djokovic are șansa să îi egaleze recordul de titluri la Melbourne anul acesta, sârbul aflându-se, după succesul din 2023, la borna 10, dar și să o întreacă dacă va câștiga trofeul major cu numărul 25 .

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite