INFOGRAFIE Serena împlineşte azi 35 de ani, Simona aniversează mâine 25 de ani! Ce diferenţe sunt între Williams şi Halep

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jucătoarea care a dominat autoritar tenisul mondial, americanca Serena Williams împlineşte azi 35 de ani, şi se apropie de finalul carierei. Cu un deceniu şi o zi mai mică, Simona Halep e “pe linia de succesiune”.

Cifră rotundă în dreptul Serenei Williams, care împlineşte astăzi 35 de ani. E la capătul unui sezon modest pentru exigenţele ei, la finalul căruia a câştigat un singur Grand Slam, Wimbledonul, şi a căzut pe locul 2 în ierarhia WTA, fără şanse de a reveni pe prima poziţie  în acest an. Serena a anunţat că nu e pregătită să joace la turneele din China, şi va încerca să-şi adune puterile pentru Turneul Campioanelor, competiţia prestigioasă de final de an.

 Într-un interviu acordat CNN, Williams a mărturisit că îi e tot mai dificil să intre pe teren şi să piardă în faţa unor jucătoare pe care în mod normal le-ar învinge fără probleme: “M-am săturat să particip la turnee şi să nu fiu sănătoasă. Sunt învinsă în meciuri pe care altfel nu le-aş fi pierdut. Nu pot juca la cel mai înalt nivel decât dacă sunt măcar la 70% sau 80% din punct de vedere fizic”. Antrenorul Patrick Mouratoglou admite problemele jucătoarei sale: "Trebuie să fim sinceri: a fost un sezon slab pentru ea. Accidentările nu au lăsat-o să joace foarte mult. Joacă doar în 8 turnee, ceea ce este prea puţin. Nu putem fi mulţumiţi cu un singur Grand Slam câştigat şi două finale pierdute".
După trei ani consecutivi în care a încheiat sezonul pe locul 1, Serena a fost întrecută de Angelique Kerber. Cu două Grand Slamuri în acest an, Australian Open şi US Open, nemţoaica a făcut un pas în faţă, asumându-şi prima rolul de urmaşă a Serenei. Însă între Kerber, Muguruza, Halep sau Radwanska diferenţele nu sunt mari şi oricare dintre ele poate să treacă în frunte la un moment dat..
Poate ar fi momentul ca Halep, care va aniversa mâine 25 de ani, să înceapă să ridice mai multe pretenţii şi să ridice ştacheta evoluţiilor şi a performanţelor, în special la turneele de cinci stele, Grand Slamuri şi Turneul Campioanelor. E clar că nu o va ajunge din urmă pe Serena, care la 25 de ani avea deja 7 Grand Slamuri în palmares şi cochestase cu prima poziţie WTA, însă are deja îndeajunsă experienţă încât să pretindă performanţe similare cu cele ale lui Angelique Kerber, de exemplu.  “Mă gândesc ca în cariera mea voi putea ajunge şi pe locul 1 WTA, este şi unul din obiectivele mele, dar nu ştiu dacă se va întampla asta, mai întâi trebuie să câştig un Grand Slam. Pentru asta muncesc şi sper ca într-o bună zi să fiu acolo”.

Chris Evert, de 18 ori câştigătoare de Grand Slam, crede că tenisul feminin ar putea fi mai atractiv după Serena: “Sigur că la început va fi o tendiţă poate de scădere a cifrelor, a audienţelor, pentru că Serena e o legendă. Însă nimeni nu e de neînlocuit, mi-am dat seama după ce s-au retras Borg, McEnroe, Sampras sau Steffi Graf. Tot timpul va veni altcineva din urmă şi cu aceste fete ca Muguruza, Kerber, Halep sau Radwanska, vom avea parte de mai mult echilibru, pentru că Serena era mult prea dominatoare”


Azi are meci cu Begu în China


Deocamdată, Simona este în China şi va juca azi la Wuhan în turul al doilea chiar cu Irina Begu, care a trecut ieri de rusoaica Elizaveta  Kulichkova, scor 4-6, 7-6, 6-2, după ce a salvat o minge de meci în setul al doilea. E prima întâlnire dintre Halep şi Begu după episodul Madrid, când cele două şi-au spus cuvinte grele, trădând o relaţie tesionată între ele. Simona a acuzat-o pe atunci pe Irina că primeşte indicaţii între puncte şi s-a lăudat că i-a facut cadou un set adversarei. Begu a spus că a muncit pentru acel set şi că a fost şi ea fost deranjată de staff-ul lui Halep.
În fine, pentru Simona urmează apoi urmează apoi Beijingul şi Turneul Campioanelor, la finalul cărora Halep şi-a propus să urce de pe locul cinci pe locul trei: “Imi doresc să termin in top 3 (n.r. locul 3 WTA), dar nu ştiu dacă se va întâmpla acest lucru, trebuie să fac rezultate bune la aceste  turnee si vom vedea. Cu sănătatea sunt foarte ok acum, sunt bine. Sunt încrezătoare şi sper să joc cât mai bine".

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite