INFOGRAFIE „Cazul” Dragomir:  reconstituirea traseului banilor din drepturile TV

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii au început urmărirea penală în dosarul privind vânzarea drepturilor TV pentru meciurile din Liga 1 din 2011, vizaţi fiind Dumitru Dragomir şi alte şase persoane. Ioan Neculaie, patron la FC Braşov, spunea la vremea respectivă că a fost „o ciordeală ieftină” din partea fostului preşedinte al LPF.

În 2011, „Adevărul" a scris despre „comisionul cu parfum de inginerie financiară” care s-a încasat din vânzarea drepturilor TV. 

Ce s-a întâmplat, mai exact, în iulie 2011?

LPF vindea ultimele 6 pachete din drepturile TV către RCS-RDS. Nu direct, ci prin intermediul unei firme, Capital Properties, condusă de Mihai Corbu şi care avea doi angajaţi la vremea respectivă. Interesant este că societatea aceasta avea ca domeniu de activitate imobiliarele.

După vânzarea ultimelor 6 pachete, s-a ajuns la o sumă totală de 81,6 milioane de euro fără TVA din vânzarea drepturilor TV. Conform declaraţiilor lui Dumitru Dragomir de atunci, Liga şi-a „tras” un comision de 5,3 milioane de euro din întreaga tranzacţie, iar 2,25 de milioane le-a direcţionat către Capital Properties, pentru că a facilitat discuţiile cu RCS-RDS.

Scandalul comisionului, izbucnit în iulie 2011, a stârnit reacţii dure din partea lui Gigi Becali şi a lui Ioan Nicolae, de la FC Braşov. „Firmă intermediară pe dracu. Ce să intermedieze? Astea-s ciordeli ieftine”, spunea Nicolae.

Contactat de „Adevărul”, Mihai Corbu afirma în iulie 2011: „Comisionul pare mare, dar vă spun că drepturile nu se vindeau dacă se negocia direct. Acuzele de şpagă pentru preşedintele LPF sunt nişte minciuni. Toţi banii încasaţi de Capital Properties vor intra în această firmă, să fie clar”.

image

Dumitru Dragomir, reţinut pentru 24 de ore sub acuzaţiile de spălare de bani şi evaziune fiscală

Fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) Dumitru Dragomir a fost reţinut pentru spălare de bani şi evaziune fiscală. Mai multe percheziţii au avut loc luni în Bucureşti şi judeţul Ilfov într-un dosar privind vânzarea drepturilor de televizare pentru mai multe meciuri de fotbal din Liga 1. Anchetatorii au fost la sediul LPF, dar şi la locuinţa lui Dragomir.

VIDEO Adevărul Live: Grigore Cartianu despre cum „a scăpat” până acum Mitică Dragomir de spectrul puşcăriei

Luni dimineaţă poliţiştii au descins în locuinţa lui Mitică Dragomir, căutând probe pentru presupuse infracţiuni pe care acesta le-a făcut prin vânzarea meciurilor din Liga I. Jurnalistul Grigore Cartianu a vorbit, la Adevărul Live, despre cum „a scăpat” pînă acum fostul preşedinte al LPF de spectrul puşcăriei în condiţiile în care alţi oameni celebri din fotbalul românesc se află deja în spatele gratiilor.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite