Indian Wells: Sorana Cîrstea și-a aflat adversara din primul tur. Câte reprezentante avem în turneu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Turneul WTA 1000 de la Indian Wells (California, SUA) și-a încheiat meciurile de pe tabloul de calificare, în urma cărora românca Sorana Cîrstea și-a aflat adversara din primul tur.

Sorana Cîrstea debutează joi la Indian Wells 2023. Foto Getty Images
Sorana Cîrstea debutează joi la Indian Wells 2023. Foto Getty Images

Astfel, jucătoarea română aflată pe poziția 83 mondială o va întâlni pe australianca Kimberly Birrell (115 WTA), care a întrecut-o în meciul decisiv din calificări pe japoneza Nao Hibino, scor 6-1, 2-6, 6-3. Meciul Sorana Cîrstea - Birrell de la Indian Wells 2023 va avea loc joi.

Tot în primul tur99, Irina Begu (38 WTA) va evolua miercuri contra tinerei jucătoare din Cehia Linda Noskova (18 ani, 54 WTA). Cîrstea și Begu sunt singurele românce de pe tabloul principal de simplu, după ce Gabriela Ruse a fost învinsă în ultimul tur al calificărilor de Cristina Bucșa, jucătoare născută la Chișinău, care reprezintă Spania.

Ruse s-a înclinat în fața Gabrielei Bucșa

A doua favorită din calificări, Bucșa (90 WTA) s-a impus după două ore de joc în fața româncei, scor 7-6(3), 6-4. Ruse (147 WTA) a condus cu 4-1 în primul set, dar jucătoarea iberica a revenit spectaculos, a recuperat breakul și și-a adjudecat manșa la tiebreak. Cristina s-a aflat la conducere pe toată durata setului secund, unul în care Gabriela și-a pierdut de trei ori serviciul.

Pentru prezența în ultimul tur al calificărilor, Gabriela Ruse va primi un cec în valoare de 9.440 de dolari și 20 de puncte în clasamentul WTA.

Indian Wells se desfășoară în perioada 6 - 19 martie, pe hard, iar pe cele două tablouri principale se vor afla câte 96 de jucători. Competiția oferă câte 8.800.000 de dolari la masculin și la feminin. Campioni en-titre sunt Taylor Fritz și Iga Swiatek.

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite