Oficial, Novak Djokovici e out de la Indian Wells. Are interzis în SUA pentru că e nevaccinat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul mondial Novak Djokovici (35 de ani) a anunțat că s-a retras de la turneul Indial Wells. Decizia vine după ce sârbul nu a primit permisiunea de a intra în Statele Unite, deși s-au făcut presiuni uriașe la nivel politic pentru a se rezolva această problemă.

Novak Djokovici nu va juca pe tărâm american. Foto EPA EFE
Novak Djokovici nu va juca pe tărâm american. Foto EPA EFE

Nole nu va juca la Indian Wells, turneu programat în perioada 6-19 martie, au anunțat sec organizatorii, deși pandemia de Covid a fost declarată oficial încheiată pe teritoriul Statelor Unite. Numai că restricțiile se vor ridica abia pe 11 mai, prea târziu pentru ca numărul 1 mondial să poată participa la competiția din California.

Guvernul SUA a comunicat că „măsurile de urgență contra COVID-19 vor fi ridicate din 11 mai”, ceea ce înseamnă că abia atunci un certificat de vaccinare nu va mai fi obligatoriu pentru intrarea pe teritoriul american. Astfel, Novak Djokovici, nevaccinat, nu va putea lua parte la turneele de la Indian Wells şi Miami, ambele de categoria Masters 1.000 ATP, programate în martie-aprilie.

A cerut derogare specială

Djokovici a solicitat o derogare specială pentru a putea participa la turneele din State, însă americanii n-au făcut o excepție în cazul lui, astfel că Nole a fost nevoit să se retragă. „Novak Djokovici a declarat forfait”, au precizat duminică organizatorii de la Indian Wells, citați de Agerpres.

La începutul lui 2023, întrebat dacă își menține poziția de a nu se vaccina pentru a putea juca în SUA, sârbul a răspuns ferm că va accepta situația și va absenta de la respectivele turnee dacă nu va primi o derogare, la fel cum s-a întâmplat și în 2022.

Turnee ratate de Djokovici din cauză că nu e vaccinat

2022

Australian Open

Indian Wells M1000

Miami M1000

Canada M1000

Cincinnati M1000

US Open

2023

Indian Wells M1000

Miami Open M1000 (neconfirmat oficial)

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite