Ilie Năstase explică victoria lui Halep: „De aceea, Simona a reuşit revenirea“. Cum vede duelul cu Pliskova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul lider mondial n-a primit invitaţie la Roland Garros, după scandalul din Fed Cup, însă a savurat din plin victoria epică a Simonei Halep din sferturi.

Simona Halep are lumea tenisului la picioare, după victoria de senzaţie cu Elina Svitolina (Ucraina, 6 WTA) în care a salvat inclusiv o minge de meci în setul doi.

Într-o intervenţie la Digi Sport, Ilie Năstase a explicat cum de a reuşit constănţeanca de 25 de ani să câştige o partidă ce părea imposibil de câştigat, la un moment dat.

Ce a spus?

*Svitolina n-a prea greşit la început, iar Simona n-a avut un joc bun, dar chiar Svitolina a făcut-o pe Halep să revină şi să joace atât de bine. Când joci aşa de bine, mai ales la minge de meci, înseamnă că ai încredere, iar această încredere o poate duce în finală.

*Astfel de situaţii se întâmplă, nu poţi spune că a câştigat acea minge pentru că a jucat mai bine. Se poate întâmpla şi la 2-2 şi la 3-2. Svitolina a jucat însă cel mai rău în tie-break, când a avut 4-2 şi a pierdut trei mingi la rând. Acolo s-a decis meciul.

*Svitolina a jucat agresiv, dar când joci aşa mai şi greşeşti. A dat şi afară doi metri, dar a avut şi mingi foarte bune.

*Această victorie îi dă încredere, e clar că va juca mai îngrijit, mai atent, dar toate astea vor reprezenta un avantaj pentru ea. Simona a jucat foarte bine în ultimele trei săptămâni, cu excepţia finalei de la Roma.

*Am observat o îmbunătăţire în jocul ei. Văd că se concentrează, nu se mai enervează când pierde mingea, a dat doar o dată cu racheta de pământ, are altă atitudine.

*În afară de Pliskova, care e foarte periculoasă, toate celelate jucătoare sunt de învins. Dintre toate sportivele care au rămas în competiţie, Pliskova mi se pare cea mai periculoasă.

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite