Ilie Năstase explică victoria lui Halep: „De aceea, Simona a reuşit revenirea“. Cum vede duelul cu Pliskova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul lider mondial n-a primit invitaţie la Roland Garros, după scandalul din Fed Cup, însă a savurat din plin victoria epică a Simonei Halep din sferturi.

Simona Halep are lumea tenisului la picioare, după victoria de senzaţie cu Elina Svitolina (Ucraina, 6 WTA) în care a salvat inclusiv o minge de meci în setul doi.

Într-o intervenţie la Digi Sport, Ilie Năstase a explicat cum de a reuşit constănţeanca de 25 de ani să câştige o partidă ce părea imposibil de câştigat, la un moment dat.

Ce a spus?

*Svitolina n-a prea greşit la început, iar Simona n-a avut un joc bun, dar chiar Svitolina a făcut-o pe Halep să revină şi să joace atât de bine. Când joci aşa de bine, mai ales la minge de meci, înseamnă că ai încredere, iar această încredere o poate duce în finală.

*Astfel de situaţii se întâmplă, nu poţi spune că a câştigat acea minge pentru că a jucat mai bine. Se poate întâmpla şi la 2-2 şi la 3-2. Svitolina a jucat însă cel mai rău în tie-break, când a avut 4-2 şi a pierdut trei mingi la rând. Acolo s-a decis meciul.

*Svitolina a jucat agresiv, dar când joci aşa mai şi greşeşti. A dat şi afară doi metri, dar a avut şi mingi foarte bune.

*Această victorie îi dă încredere, e clar că va juca mai îngrijit, mai atent, dar toate astea vor reprezenta un avantaj pentru ea. Simona a jucat foarte bine în ultimele trei săptămâni, cu excepţia finalei de la Roma.

*Am observat o îmbunătăţire în jocul ei. Văd că se concentrează, nu se mai enervează când pierde mingea, a dat doar o dată cu racheta de pământ, are altă atitudine.

*În afară de Pliskova, care e foarte periculoasă, toate celelate jucătoare sunt de învins. Dintre toate sportivele care au rămas în competiţie, Pliskova mi se pare cea mai periculoasă.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite