CTP a fost sigur tot timpul de victoria lui Halep: „N-am crezut în niciun moment că va pierde“. Cum şi-a dat seama

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Tudor Popescu
Cristian Tudor Popescu

Cristian Tudor Popescu a analizat meciul fantastic oferit de Simona Halep (4 WTA) în sferturile de la French Open.

Simona Halep a admis că nici ea nu înţelege cum a putut reveni de la set pierdut şi 1-5 în setul doi, după cum „Adevărul“ a scris aici, însă Cristian Tudor Popescu nu s-a îndoit, în niciun moment, de calificarea jucătoarei din România.

La puţin timp după victoria obţinută de constănţeanca de 25 de ani cu Elina Svitolina (Ucraina, 6 WTA), CTP a analizat meciul la Digi 24.

Ce a spus?

*Uitaţi-vă la Simona după ultima minge, nu s-a tăvălit, nu s-a dat peste cap, cum ar fi fost normal după o asemenea victorie. A rămas la fel de adunată până la sfârşit. Aşa cum mai spuneam, mă bazez pe Simona, n-am împărtăşit opiniile de paradă ale altora. Adversara de azi a fost o stâncă, căreia Simona a ştiut să-i facă faţă. Mentalul a fost cel care a dus-o pe Simona spre victorie. Eu nu mă uitam decât la ochii Simonei, să văd dacă se chinteşte ceva. Nu se clintea nimic. N-am crezut în niciun moment că va pierde, nici când adversara ei a fost la o minge de meci. Am văzut forţă, concentrare.

*Svitolina e liderul WTA de anul acesta, a câştigat patru turnee, toate loviturile aproape sunt decisive, te supune unui stres mare, continuu, cum s-a întâmplat în primul set, i-a intrat totul şi a ajuns pe merit la 5-0. După aceea, Simon a înţeles că trebuie să varieze. E prima dată când o văd pe Simona că pune o scurtă perfectă, asta înseamnă să ai un mental perfect. Apoi, s-a agăţat cu şansa ei, se lungesc raliurile, ea nu i-a transmis adversarei, în niciun moment, că i-a fost frică. Ea tot timpul i-a transmis: „încă nu m-ai bătut“, „ai minge de meci, încă nu m-ai bătut“.

*Simona şi-a dat seama după primul set că nu se poate bate parte în parte cu ea, că nu se poate „lua“ în gură cu ea. În felul ăsta a scos-o din ritm când i-a arătat că îi poate face faţă. În semifinale, va fi un meci asemănător cu acesta. Pliskova seamănă foarte mult cu Elina Svitolina. Jocul va fi acelaşi, Pliskova o să lovească şi Simona o să încerce să reziste.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite