Iarbă cu ghinion: cum ar putea arăta traseele româncelor la Wimbledon. Avem nouă jucători la All-England Club

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Halep, Begu şi Niculescu vor debuta în turul I cu meciuri uşoare, însă apoi traseul lor va fi infernal. Cârstea şi Ţig nici măcar de un început mai lejer nu vor avea parte, urmând să joace direct cu adversare mult mai bine cotate.

Cu excepţia Soranei Cârstea, sezonul de iarbă a început prost pentru românce şi a continuat cu o tragere la sorţi cu ghinion la Wimbledon.

Din cauza problemelor medicale, Halep şi Niculescu nici n-au putut juca în vreun turneu de pregătire, înainte de a se prezenta la Londra, ultimele lor meciuri având loc pe zgură. Begu a disputat patru partide pe iarbă, pierzând trei dintre ele, iar Ţig a ajuns la All-England Club tot cu un bilanţ negativ: două înfrângeri în trei jocuri.

Doar Sorana Cârstea s-a simţit bine, după finalul sezonului de zgură. A trecut de trei meciuri în calificări, la Mallorca, apoi a câştigat două confruntări şi pe tabloul principal. În schimb, la Eastbourne, sportiva de 26 de ani a fost nevoită să abandoneze în turul I al calificărilor din cauza problemelor medicale.

Din păcate, cea mai în formă româncă pe iarbă a avut şi cel mai mare ghinion la tragerea la sorţi pentru Wimbledon. Cârstea va debuta în compania Kvitovei, cehoaica reuşind să cucerească titlul, la Londra, în două rânduri: 2011 şi 2014.

Simona, fără presiunea clasamentului

Ca de obicei, jucătoarea care va atrage toate privirile în ţară va fi Simona Halep. Semifinalistă la Wimbledon, în 2014, constănţeanca de 24 de ani a fost eliminată în turul I, anul trecut, pierzând cu Jana Cepelova (Slovacia), locul 106 la vremea respectivă.

În aceste condiţii, acum Simona nu va avea de apărat decât 10 puncte WTA şi, la cum arată clasamentul, aproape sigur, va rămâne pe 5, indiferent de ce va face la Londra. Ea nu poate cădea pe 6, deoarece Azarenka s-a retras, iar Vinci (Italia, 7 WTA) e prea departe ca punctaj. Din acelaşi motiv, nici românca nu prea poate urca pe 4, în condiţiile în care Kerber (Germania) are 958 de puncte peste Simona.

Ca şi anul trecut, Halep va debuta împotriva unei jucătoare din Slovacia: Anna Karolína Schmiedlová (40 WTA). Aceasta are două titluri WTA în palmares, ultimul cucerit, la Bucureşti, în iulie 2015. În acest sezon însă, sportiva de 21 de ani traversează o formă catastrofală: a disputat 17 meciuri, a câştigat două şi a pierdut 15. La ultimele 11 turnee, Schmiedlová a ieşit după primul meci disputat. Ea n-a mai învins din luna februarie, atunci când a trecut de Arina Rodinova în Fed Cup.

Schmiedlová n-a trecut niciodată de turul I la Wimbledon şi va bifa prima confruntare cu Halep în circuitul WTA.

Begu – Halep, posibil în sferturi

Irina Begu va avea două adversare accesibile, Witthoeft (109 WTA) şi Nara (94 WTA) / Brengle (62 WTA) la început, însă ar putea da peste Kerber (4 WTA) încă din turul III. Dacă ar „supravieţui“, ar urma, probabil, un duel cu Pliskova (17 WTA) sau Ivanovici (25 WTA), pentru ca, în sferturi, să fie posibilă o confruntare cu Halep. 

Niculescu, învinsă în ultimele patru meciuri la simplu, va debuta contra unei jucătoare venite din calificări, însă, încă din turul II, se poate întâlni cu Bacsinszky (12 WTA). În fine, Ţig are o misiune foarte dificilă încă din runda inaugurală, iar continuarea va fi la fel de grea, dacă va furniza surpriza: după Errani (22 WTA) ar veni la rând Cornet (60 WTA) / Hercog (83 WTA), iar apoi, cel mai probabil, Keys (10 WTA). 

26 e cota caselor de pariuri pentru un triumf al lui Halep la Wimbledon, ea fiind a 7-a favorită, după S. Williams, Muguruza, Keys, Kvitova, Kerber şi Radwanska.

Cu cine vor juca românii la Wimbledon

Feminin

Halep (5 WTA) - Anna Karolina Schmiedlova (40 WTA)

Luni, nu înainte de ora 18.30.

Begu (27 WTA) – Witthoeft (109 WTA)

Luni, ora 13.30.

Ţig (100 WTA) - Errani (22 WTA)

Luni, nu înainte de ora 15.30.

Niculescu (47 WTA) – Krunici (120 WTA)

Cârstea (86 WTA) - Kvitova (11 WTA)

Masculin

Copil (174 ATP) – Pouille (29 ATP)

Dublu feminin

Begu / Olaru – Bertens / Larsson

Niculescu / Gasparyan – Panova / Rogers

Dublu masculin

Tecău / Rojer – Marray / Shamasdin

Mergea / Bopanna – Draganja / Mektici

Digi Sport transmite Wimbledon în România. 

Cu cine ar putea juca Halep dacă trece de primul tur?

Turul II: Sevastova (67 WTA) / Schiavone (111 WTA).

Turul III: Bertens (28 WTA)

Optimi: Keys (10 WTA) / Errani (22 WTA)

Sferturi: Kerber (4 WTA) / Pliskova (17 WTA) / Ivanovici (25 WTA) / Begu (27 WTA)

Semifinale: Muguruza (2 WTA) / V. Williams (9 WTA) / Suarez Navarro (13 WTA)

Finala: S. Williams (1 WTA) / Radwanska (3 WTA) / Bencici (8 WTA) 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite