Ianis devine un caz național: „Vulcanul“ Hagi, gata de „erupție“ în cazul unei decizii dure

0
Publicat:

În luna martie, când Ianis Hagi adunase foarte puține minute pe teren după accidentarea de la genunchi, Edward Iordănescu l-a lăsat în afara lotului pentru meciurile cu Andorra și Belarus, primele din campania de calificare pentru Euro 2024.

Gheorghe Hagi a insistat, la un moment dat, că fiul său trebuie să fie decar la națională
Gheorghe Hagi a insistat, la un moment dat, că fiul său trebuie să fie decar la națională

La vremea respectivă, tatăl lui Ianis, Gheorghe Hagi (58 de ani), a provocat un scandal uriaș: a făcut turul televiziunilor, aproape zilnic, și a insistat că Ianis e un jucător important pentru România și merita să aibă parte de un alt tratament! După acest fiasco, care a și umbrit într-un fel dubla cu Andorra și Belarus, selecționerul și-a învățat „lecția“. Iar Ianis Hagi a prins lotul pentru următoarele două meciuri, cele din iunie, cu Kosovo și Elveția. În prima partidă, a fost trimis pe teren în minutul 86, iar în a doua a fost chiar titular, dar înlocuit în minutul 57, după o prestație ștearsă.

Acum, deși Ianis are o situație incertă la Rangers, el a fost inclus în lotul lărgit pentru meciurile care urmează, cu Israel (9 septembrie) și cu Kosovo (12 septembrie), ambele la București. Rămâne de văzut dacă Edward Iordănescu va avea curajul de a renunța la Hagi, în condițiile în care acesta nu joacă la club. Așadar, selecționerul are în mână un „cartof fierbinte“, înainte de a anunța lotul final după partidele din weekend-ul de 1-3 septembrie.

26

de selecții și 2 goluri a adunat Ianis Hagi la echipa națională pentru care a debutat în noiembrie 2018.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite