Hoții strigă „hoții”. Barcelona, atac la adresa lui Real. „În ultimii 70 de ani, arbitrii au fost conduși de ei”

0
Publicat:

Președintele Barcelonei, Joan Laporta este protagonistul unui nou episod al războiului dintre clubul său și Real Madrid. Acesta a lansat critici dure la adresa rivalilor, într-un interviu acordat postului Rac 1, în care spune că în ultimii 70 de ani, arbitrii au fost conduși de directori sau parteneri ai lui grupării din capitala Spaniei.

Joan Laporta, în conflict cu rivalii din Madrid . Foto EPA EFE
Joan Laporta, în conflict cu rivalii din Madrid . Foto EPA EFE

Joan Laporta e supărat că cei de la Real Madrid au cerut prelungirea anchetei în „cazul Negreira", în care fostul vicepreședinte al Comisiei de arbitri a primit, pe parcursul a 20 de ani, suma de 8 milioane de euro de la clubul catalan se întâmplă în cazul Negreira. Face un exercițiu de cinism, care nu este acceptabil. Există o campanie orchestrată împotriva noastră. Din moment ce anchetatorii nu au găsit nimic timp de un an, pentru că chiar nu am făcut nimic, ei solicită asta, acum".

Speră ca Barcelona să fie achitată în cazul Negreira

Laporta s-a arătat indignat de declarațiile venite dinspre Capitală: „Madridul nu este dispus să vorbească prea mult despre relația cu puterea, care a condus arbitrii, trebuie doar să vă uitați la președinții din ultimii 70 de ani. Cazul Negreira este frapant, dar să trecem la realitate. Noi plătim pentru rapoartele arbitrilor, nu pentru a cumpăra meciuri. Pe Negreira nici măcar nu l-am cunoscut personal.

Cei care spun că noi cumpărăm arbitri ar trebui să meargă la mărturiile depuse de peste 20 de arbitri, care au recunoscut că nu au avut capacitatea de a face acest lucru. Eu încă mai am încredere în justiție și sunt sigur că Barcelona va fi achitată. Pentru că nu s-a ocupat niciodată să cumpere arbitri!".

Postul TV, portavocea clubului Real

Președintele Barcelonei i-a atacat și pe cei de la postul de televiziune al liderului din LaLiga: „Munca celor de la RealMadrid TV e o rușine, dac-ar avea un pic de decență... Nu știu cum își permit asta". În ultimii 70 de ani, arbitrii au fost conduși de directori sau parteneri ai Madridului. Real nu poate vorbi prea mult despre puterea care i-a guvernat pe arbitri. Uitați-vă cine au fost aceștia timp de 70 de ani: fie directori, fie parteneri ai Madridului!

Este al doilea episod recent al războiului dintre Barcelona și Real. După victoria madrilenilor de pe terenul lui Betis (4-2), Xavi a declarat că șansele echipei sale de a-și apăra titlul sunt infime în condițiile în care eterna rivală are parte de arbitraje părtinitoare. Cei care i-au răspuns au fost cei de la postul de televiziune Real Madrid TV, amintind că Barcelona este protagonista celui mai mare scandal legat de arbitraj din fotbalul spaniol: cazul Negreira, în care acesta este acuzat că primit plăți de 8 milioane de euro timp de 20 de ani din partea catalanilor.

Xavi, atacat la Real Madrid TV

"Este curios că lui Xavi i se par ciudate lucrurile care se întâmplă în La Liga și că i se pare normal că, practic toată cariera sa fotbalistică, timp de 20 de ani, clubul său i-a plătit vicepreședintelui de Comitetului de Arbitri în jur de 8 milioane de €. Pe tot parcursul carierei lui Xavi, adică un total de de 600 de meciuri.

Nu o spunem noi, o spun judecătorii, procurorii, Garda Civilă... Aceste 600 de meciuri sunt suspecte. Aceasta este realitatea. Clubul său este pus sub acuzare. Toată perioada în care Xavi a fost jucător la FC Barcelona este în curs de anchetă”, au afirmat cei de la Real Madrid TV.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite