Hocheiştii români de etnie maghiară „tremură“: Şeful federaţiei a anunţat ce îi aşteaptă

0
0
Hochei

Într-o poveste „confiscată“ imediat de politicienii dornici de „Like-uri“ a apărut, totuşi, şi o reacţie din lumea sportului, din partea forului de specialitate.

Naţionala României de hochei îşi trăieşte „momentul de glorie“. Pentru că, până ieri la prânz, era ca şi inexistentă din punct de vedere mediatic, deşi evolua la un Mondial. Ce-i drept, în grupa a doua valorica, adunând înfrângerile pe bandă.

Paradoxal, acum când tocmai au căzut în a treia grupă valorică, după rezultatele catastrofale de la Ljubljuana, despre care Adevărul a scris aici, hocheiştii români sunt mult mai mediatizaţi! Pentru că sunt în centrul atenţiei într-un scandal pe care au sărit imediat politicienii în goana lor după imagine.

Când dăm însă la o parte reacţiile populiste, aflăm, totuşi, că au existat nişte exagerări în această poveste, după cum Adevărul a scris aici.

Dacă hocheiştii au fost deja „condamnaţi“ de „judecătorii“ reţelelor sociale, rămâne de văzut, totuşi, ce sancţiuni vor primi pe linie sportivă. Despre acest subiect a vorbit pentru Agerpres Alexandru Hălăucă, şeful Federaţiei Române de Hochei.

Halauca

Ce a spus Alexandru Hălăucă?

*Sunt nişte poze care circulă, în care se vede că Barna Tanczos era, într-adevăr, în galeria maghiarilor. Eu nu am fost acolo, dar au fost colegii. Vom face de urgenţă un Birou Federal, joi probabil, şi o să analizăm toate filmările, fotografiile. Vom cere şi un punct de vedere ministrului Sportului şi să vedem conform legii ce măsuri se pot lua, pentru că nu a fost doar atât. 

*La început, galeria maghiară a început să cânte imnul, iar o foarte mare parte din jucătorilor noştri au stat drepţi în faţa galeriei maghiare. Nu ştiu să vă spun dacă au cântat împreună cu ei, pentru că nu am fost acolo, dar am fotografiile şi se vede foarte clar că stăteau în faţa galeriei care cântă imnul. Acum vom vedea care este punctul de vedere al celor care au fost acolo.

*Noi avem în regulament sancţiuni privind tricolorul şi însemnele României, pentru asta avem sancţiuni. Acum nu pot să vă spun în momentul ăsta ce riscă jucătorii. În plus, dacă facem un Birou Federal va fi o decizie a membrilor Biroului Federal.

*Vom cere şi un punct de vedere al ministrului pentru că, până în momentul de faţă, nu a făcut nici un fel de declaraţie. Tanczos Barna am văzut că a făcut o declaraţie, că a venit să susţină jucătorii din Braşov, Miercurea Ciuc şi Gheorgheni, dar lotul naţional este compus din jucători ai României şi sunt din toată ţara. Adică sunt şi din Galaţi, din Bucureşti, nu numai din cele trei oraşe pe care le-a enumerat dânsul şi ar trebui să susţină echipa României fiind şi demnitar, membru al Guvernului României. Pentru că reprezintă România.

*Din punctul meu de vedere, evoluţia jucătorilor a fost nesatisfăcătoare. Mă aşteptam la mult mai mult de la absolut toate meciurile. Mă aşteptam la mult din partea echipei naţionale, vom analiza jocul jocurile din punct de vedere al antrenorilor, să vedem raportul antrenorilor, şi apoi vom discuta în colegiu cu toţi cei care sunt în măsură. Vom urmări încă o dată meciurile şi vom lua fiecare jucător în parte.

Mai multe - Sport

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite