Ciolacu, reacţie după scandalul de la meciul de hochei: E de netolerat. Sunt ferm convis că va fi o discuţie în Coaliţie Trebuie să existe respect

0
0
Marcel Ciolacu, preşedintele PSD FOTO Arhivă personală / Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu, preşedintele PSD FOTO Arhivă personală / Marcel Ciolacu

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că va fi purtată în interiorul Coaliţiei o discuţie pe tema incidentului de la meciul de hochei România-Ungaria, unde jucătorii naţionalei au intonat imnul Ţinutului Secuiesc şi unde ministrul Tanczos Barna a stat într-o zonă a galeriei unde erau suporterii Ungariei.

Întrebat despre poziţia sa pe tema scandalului generat de meciul de hochei România - Ungaria, Marcel Ciolacu a orientat intervenţia sa spre o intervenţie avută de colegul său, Sorin Grindeanu, cel care a cerut analiza Ministerului Sportului privind lucrurile întâmplate.

„Am văzut şi eu postarea lui Grindeanu. Cred că e una corectă. Totuşi, vine dintr-un oraş cu diversitate ieşită din normal, ţinând cont că Timişoara are ca primar un cetăţean german. Există convieţuire şi respect. Cred că sunt exagerări care nu mai trebuie să fie pe teritoriul român după 30 de ani democraţie. România şi Europa au intrat în altă etapă. Astfel de manifestătări sunt de netolerat”,  a precizat preşedintele PSD.

Chestionat dacă evenimentul va fi discutat şi în Coaliţie, Marcel Ciolacu a punctat: „Sunt ferm convis că va fi o discuţie. Trebuie să existe respect. Noi am arătat UDMR-ului şi altor minorităţi”.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a cerut Federaţiei Române de Hochei şi Ministerului Sportului să aplice cele mai dure sancţiuni, după ce mai mulţi membri ai echipei naţionale de hochei a României au cântat imnul Ţinutului Secuiesc, alături de rivalii lor maghiari, înaintea unui meci. 

„Ca timişorean înţeleg perfect ce înseamnă să trăieşti într-o comunitate multiculturală şi multietnică, în care toată lumea este respectată. Nu pot însă să înţeleg şi să tolerez gestul infam al hocheiştilor din naţionala României care au cântat aşa-zisul imn al Ţinutului Secuiesc”, a scris ministrul Transporturilor pe Facebook, afirmând că „este un afront şi o lipsă neruşinată de respect faţă de România, faţă de români şi faţă de tricolor. Şi sper ca lucrurile să nu rămână nepedepsite”

Politică


Ultimele știri
Cele mai citite