Haţegan, crucificat: Ce s-a scris despre prestaţia sa în City - Dortmund

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hategan

Aflat la prima delegare în Liga Campionilor, după controversatul meci PSG - Istanbul Başakşehir, disputat la 8 decembrie, centralul de 40 de ani a avut o prestaţie slabă, care i-a adus un val de critici.

Ovidiu Haţegan are un sezon de coşmar la nivel internaţional! Ca şi cum scandalul de la meciul PSG - Istanbul Başakşehir n-a fost de ajuns, acum arădeanul a revenit în centrul atenţiei, din nou, din motive nedorite.

Concret, marţi seară, în turul sferturilor Ligii Campionilor, Haţegan a comis două greşeli mari, în meciul Manchester City - Dortmund, scor 2-1. Dacă prima sa eroare a fost corectată, după analiza imaginilor prin sistemul VAR, în schimb, a doua a rămas.

Mai întâi, în minutul 30, Haţegan a dictat un penalty pentru City, descris drept o „glumă“ de presa mondială. Norocul lui Haţegan a fost că şi-a schimbat decizia, după ce a văzut reluarea fazei, pe marginea terenului. 

A doua greşeală a lui Haţegan însă n-a mai putut fi corectată de VAR. Pentru că ea a venit după un fault, nu după un moment-cheie (penalty, eliminare) sau după un gol marcat. Portarul lui City, Ederson, a scăpat mingea, care a fost „ciupită“ de Bellingham, aflat în iminenta situaţie de a marca pentru Dortmund. Faza a fost oprită însă, pentru că Haţegan a considerat că jucătorul nemţilor a comis fault la portar. Pe imagini însă, s-a văzut că englezul Jude Bellingham a jucat mingea, fără a-şi faulta adversarul!

Având în vedere cele două faze, Haţegan a fost aspru criticat, în presa internaţională.

Ce s-a scris despre prestaţia lui Ovidiu Haţegan?

*Football-Italia: Kevin De Bruyne a descis scorul după o eroare oribilă a lui Emre Can, apoi arbitrul român Ovidiu Haţegan şi-a început seara de coşmar. El a acordat un penalty pentru City, revocat după ce a văzut VAR, iar apoi n-a permis un gol al lui Jude Bellingham pentru un fault la Ederson, când acesta a atins clar mingea primul.

*Talksport.com: Nemţii de la Dortmund se vor simţi îngrijoraţi pentru că nu s-au întors în Germania cu un avantaj, după o decizie controversată a arbitrului Ovidiu Haţegan.

*Bild: Jucătorul naţionalei (n.r. - Germaniei, Emre Can) a ridicat câlcâiul pentru o lovitură de pedeapsă, l-a atins pe Rodrigo, care a căzut teatral. După ce a consultat arbitrajul video, arbitrul Haţegan a anulat <<gluma de penalty>>. Portarul lui City, Ederson, a scăpat mingea, puternicul Bellingham atinge mingea. Arbitrul Haţegan fluieră un gol ca şi făcut. Pentru că mingea nu era în poartă, iar faza n-a putut fi verificată.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite