Halep, în negocieri cu două branduri sportive din America: De ce Simona poate fi obligată să-şi micşoreze pretenţiile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La o lună după ce a încheiat colaborarea cu Adidas, Simona Halep e, în continuare, fără sponsor. Stafful ei încearcă să găsească un nou contract până la următorul turneu WTA la care va participa ocupanta locului 2 mondial.

Simona Halep e înscrisă la Qatar Total Open (12-17 februarie), acolo unde ar trebui să joace, după ce va intra pe teren pentru România, la Fed Cup, în meciurile cu Canada (10-11 februarie, Cluj).

Pare greu de crezut, dar, la Doha, constănţeanca de 26 de ani poate bifa al treilea turneu din 2018, după cele de la Shenzhen şi Australian Open, în care va juca în rochiţa roşie comandată din China! Inclusiv presa internaţională, dar şi legende ale tensiului au insistat că această problemă a Simonei e, în primul rând, o palmă dată sportului-alb. Asta deoarece nu e normal ca o sportivă atât de mare să aibă dificultăţi atât de mari în găsirea unui sponsor.

Un specialist în marketing sportiv, care a dorit să-şi păstreze anonimatul, a explicat pentru „Adevărul“ că şi stafful Simonei e vinovat pentru că Halep a rămas fără sponsor. „Nu poţi să ceri două milioane de euro de la Adidas, când tu n-ai nicio alternativă. E clar că astfel de sume se pot plăti doar de către Adidas şi Nike. Alte branduri nu-şi permit, pur şi simplu, astfel de investiţii. Acum, dacă ai încheiat contractul cu Adidas şi nu te înţelegi nici cu Nike, e clar că trebuie să-ţi micşorezi pretenţiile“.

Exact asta se poate întâmpla, având în vedere numele firmelor care se află în negocieri cu Halep. Potrivit Digi Sport, americanii de la New Balance şi Under Armour sunt în tratative cu stafful Simonei. E clar însă că nici una dintre aceste firme nu va plăti 2 milioane de euro pe sezon, cât a cerut Halep de la Adidas. De altfel, în acest moment, Under Armour şi New Balance n-au nicio vedetă uriaşă în tenis. Under Armour colaborează cu Andy Murray, care e accidentat de mai mult timp şi nici nu se ştie dacă va mai reveni pe teren.

Iată lista jucătorilor de tenis aflaţi sub contracte cu cele două branduri:

Under Armour

Robby Ginepri (fără clasament ATP)
Andy Murray (20 ATP)

New Balance

Sorana Cârstea (36 WTA)
Nicole Gibbs (119 WTA)
Misaki Doi (121 WTA)
Heather Watson (75 WTA)
Milos Raonic (31 ATP)
Jordan Thompson (102 ATP)
Chris Guccione (fără clasament ATP)
Matt Reid (89 ATP la dublu)

CITEŞTE ŞI:

*Halep câştigă bani şi pentru statul român: Ce impozite a plătit Simona pe prima încasată la Australian Open

*Halep, dezavantajată din cauza naţionalităţii: „Plăteşte preţul fiindcă e din România! Contează şi aspectul fizic“

*CTP râde de contestatarii lui Halep: Cum i-a catalogat pe cei care o atacă pe Simona pentru finala de la Melbourne

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite