Halep, doborâtă după un meci sufocant la Indian Wells: Swiatek a reuşit o revenire incredibilă în semifinale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Halep

Simona Halep (30 de ani) s-a luptat admirabil în duelul cu Iga Swiatek (20 de ani, 4 WTA), o poloneză aflată pe val care, începând de luni, va trece pe locul 2 în lume, după seria ei de zece victorii la rând, la Doha şi la Indian Wells.

Când s-a stabilit tabloul semifinalelor la Indian Wells, era evident că Halep, deşi cu o evoluţie admirabilă până la această fază, va trebui să-şi ridice şi mai mult nivelul jocului pentru a trece de Iga Swiatek (Polonia, 20 de ani, 4 WTA).

Pentru că, deşi adversare redutabile, Alexandrova (53 WTA), Gauff (17 WTA), Cîrstea (27 WTA) şi Martici (79 WTA) sunt, totuşi, genul de jucătoare în faţa cărora te aştepţi ca Halep, cu experienţa şi clasa ei superioare, să câştige. Swiatek însă era din altă ligă! Ceea ce s-a şi văzut, în mod clar, în confruntarea din semifinale.

Primul set a fost o luptă pe viaţă şi pe moarte! Lung cât un meci întreg. Şi fără break în primele cinci game-uri, apoi cu două succesive, primul realizat de Swiatek (4-2), al doilea de Halep, care imediat a şi egalat: 4-4. Acest thriller a continuat cu încă două break-uri succesive, Simona ratând, la 5-4, şansa de a închide setul pe serviciul propriu (5-5). Ultimele două game-uri s-au luat la zero, pe serviciu (6-6), aşa că s-a ajuns la tiebreak. Iar aici, nebunia a continuat, aşa cum se poate vedea mai jos, după desfăşurarea scorului:

*1-0 Halep

*2-0 Halep

*2-1 Halep

*3-1 Halep

*3-2 Halep

*4-2 Halep

*4-3 Halep

*5-3 Halep

*5-4 Halep

*6-4 Halep (minge de set)

*6-5 Halep (minge de set)

*6-6

*7-6 Swiatek (minge de set)

*8-6 Swiatek

Aşadar, după 61 de minute, un game de serviciu în care era la două puncte de închiderea setului (la 5-4, 30-15) şi două mingi de set la tiebreak, Simona, din păcate, a cedat, când părea atât de aproape de punctul decisiv. De nervi, Halep şi-a rupt racheta, primind şi un avertisment din partea arbitrului de scaun!

Cât ghinion: s-a accidentat la coapsă, la 1-1

Spre lauda ei, Simona s-a redresat repede din punct de vedere mental. Şi a continuat să se bată de la egal la egal cu Swiatek, o adversară cu nouă victorii succesive pe hard! Din păcate, la scorul de 1-1, constănţeanca a fost lovită şi de o problemă la coapsa stângă, a cerut time-out medical şi, chiar dacă a continuat partida, această accidentare şi-a pus, totuşi, amprenta pe evoluţia Simonei, în setul doi.

În actul secund, break-urile au venit mai repede. După două game-uri de serviciu (1-1), au urmat două contraserviciu (2-2). Apoi, Simona s-a dus la 4-2, dar cum a luat doar două puncte, în următoarele două game-uri, egalitatea s-a restabilit: 4-4. 

Din păcate, această revenire i-a dat aripi lui Swiatek. Pentru că, mai întâi, s-a dus la 5-4, cu încă un break, la 30, după care şi-a făcut serviciul pentru a-şi adjudeca victoria: 7-6, 6-4 după o oră şi 50 de minute.

În finala de duminică, Swiatek o va întâlni pe Sakkari (6 WTA), care a trecut de Badosa (7 WTA), 6-2, 4-6, 6-1, în cealaltă semifinală.

CITEŞTE ŞI:

Halep, criză de nervi la Indian Wells: Simona şi-a făcut praf racheta VIDEO

Halep, pe plus după Indian Wells: Câţi bani a câştigat, pe ce loc a urcat în clasament şi unde va reveni pe teren

   

Halep, la Indian Wells

Ediţie Rezultat

2022 Semifinale

2021 Turul III

2019 Optimi

2018 Semifinale

2017 Turul III

2016 Sferturi

2015 Campioană

2014 Semifinale

2013 Turul II

2012 Turul III

2011 Turul II

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite