Halep, curg veștile proaste: Simona a primit încă o lovitură dură în procesul de dopaj

0
Publicat:

455. Această cifră, șocantă de-a dreptul, ne arată numărul de zile care au trecut de la ultima apariție a Simonei Halep pe terenul de tenis în cadrul unui turneu. Se întâmpla pe 29 august 2022, în turul I de la US Open, când „Simo“ a și fost învinsă, în mod surprinzător, de anonima Daria Snigur din Ucraina.

Simona Halep a jucat ultima dată la US Open
Simona Halep a jucat ultima dată la US Open

Dacă la capătul acelui meci cineva ne-ar fi zis că rezultatul și implicit eliminarea lui Halep reprezintă ultima ei problemă, la ce „uragan“ avea să vină peste fosta ocupantă a locului 1 WTA, cu siguranță, o problemă de dopaj ar fi fost ultima noastră variantă, în încercarea de a ghici ce avea să se întâmple cu Simona. Astăzi însă, românca plătește fix din acest motiv. Și se află în situație unei foste jucătoare, cu reputația făcută praf.

Problema și mai mare pentru Halep e că, deși și-a pus speranțele în apelul de la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS), la ora actuală, această pistă e, mai degrabă, o fundătură. Pentru că audierile cazului Halep nici măcar nu figurează pe lista TAS până la data de 21 martie 2024! Această listă, disponibilă oficial pe site-ul tribunalului amintit, ne arată că pentru Halep și anul 2024 e aproape compromis, cel puțin în prima lui jumătate.

Concret, și dacă audierile cazului Halep ar fi programate, să zicem pentru aprilie 2024 – ceea ce e doar o speculație făcută de noi! – cu siguranță, verdictul n-ar veni în câteva săptămâni, ci, mai degrabă, după câteva luni de așteptare.

Așadar, aflată deja pe tușă de 1 an, 2 luni și 29 de zile – dacă socotim de la momentul disputării ultimului meci – Halep va ajunge, aproape sigur, la un an și jumătate în afara tenisului, indiferent de ce va decide TAS. De aici și previziunea sumbră făcută de Ion Țiriac despre cariera lui Halep, în circuitul WTA, despre care Adevărul a scris aici.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite