Hagi râde cu gura până la urechi: Enes Sali, vândut pe o sumă colosală în America

0
Publicat:

Clubul de fotbal Farul Constanţa a anunţat într-un comunicat publicat pe site-ul său oficial transferul jucătorului Enes Sali (17 ani) la gruparea FC Dallas din campionatul Statelor Unite ale Americii.

Gheorghe Hagi, manager Farul
Gheorghe Hagi, manager Farul

"Farul Constanţa şi FC Dallas (SUA) au ajuns la un acord privind transferul jucătorului Enes Sali la formaţia care evoluează în Conferinţa Vest din MLS (Major League Soccer). Mulţumim, Enes, pentru evoluţiile în alb-albastru şi mult succes în carieră", se arată pe site-ul citat

Sali, născut în Canada, se va alătura noii sale echipe în prima parte a anului viitor, după efectuarea formalităţilor de obţinere a vizei. Jucătorul care evoluează ca extremă stângă a debutat în primul eşalon la Farul, devenind cel mai tânăr marcator din istoria campionatului românesc. De asemenea, el este şi cel mai tânăr jucător din istoria fotbalului românesc care a evoluat în prima reprezentativă a României.

Transferat de Academia Gheorghe Hagi în 2018 de la juniorii clubului spaniol Barcelona, Enes Sali a jucat pentru echipa de seniori a clubului Farul în 56 de partide în toate competiţiile, marcând 4 goluri şi oferind două pase decisive. El are în palmares un trofeu, titlul cu Farul în ediţia 2022-2023 a Superligii.

În Major League Soccer, campionatul Statelor Unite ale Americii, mai evoluează un jucător român, provenit tot de la echipa constănţeană, Alexandru Măţan, la Columbus Crew, echipă calificată în finala MLS.

3

milioane de euro e suma transferului lui Enes Sali la FC Dallas, potrivit site-ului transfermarkt.com

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite