Greşeală jenantă la JO 2012: Echipa nord-coreeană de fotbal feminin a ieşit de pe teren

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Moment jenant pentru organizatorii Jocurilor Olimpice de la Londra! Echipa nord-coreeană de fotbal feminin a părăsit terenul de joc, după ce imaginile jucătoarelor au fost proiectate, din greşeală, alături de steagul sud-coreean.

Deşi lovitura de start era programată pentru ora 19.45 (21.45, ora locală), meciul a început cu o oră mai târziu, scrie BBC. Greşeala a survenit în momentul în care un montaj video a fost proiectat înainte ca să se dea lovitura de start, nord-coreenele observând că feţele lor erau afişate alături de steagul sud-coreean.

Organizatorii JO de la Londra le-au cerut scuze oficialilor nord-coreeni pentru greşeală. "Le-am cerut scuze echipei şi comitetului olimpic nord-coreean. S-a făcut o greşeală cumplică, pentru care le-am cerut scuze", a declarat Andy Mitchell, purtătorul de cuvânt al Jocurilor Olimpice de la Londra.

Nord-coreenele au putut fi convinse să se întoarcă pe teren doar atunci când echipele au fost prezentate din nou, cu faţa fiecărei jucătoare afişată alături de steagul nord-coreean.

Editorul BBC David Bond a declarat că a fost "o greşeală jenantă", iar organizatorii nu şi-ar fi dorit să înceapă astfel prima zi a Jocurilor Olimpice, însă "nu s-a produs un rău ireparabil", a mai spus acesta.

Relaţiile dintre cele două Corei sunt tensionate. Tehnic vorbind, cele două ţări sunt în război în urma conflictului coreean din 1950-1953.

Coreea de Nord a învins Columbia cu 2-0 în returul meciurilor olimpice, care au avut loc miercuri în Hampden Park.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite