Giovanni Becali îşi anunţă iminenta retragere din fotbal: ce l-a determinat să ia această decizie şi ce ultim transfer vrea să facă înainte de a ieşi la „pensie“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ioan Becali a avut mult de câştigat de pe urma Generaţiei de Aur, reuşind să intermedieze, imediat după Revoluţie, plecările unor fotbalişti ca Hagi şi Gică Popescu în străinătate. Acum, el şi-a fixat ultimul obiectiv.

La 61 de ani, Giovanni Becali se apropie de sfârşitul carierei sale ca impresar FIFA. O carieră tumultuoasă în care a dat multe tunuri pe piaţa transferurilor, s-a certat ca la uşa cortului cu preşedinţi de cluburi, şi-a pierdut, temporar, licenţa de impresar din cauza unor „inginerii financiare“ şi, cel mai important, a ajuns inculpat în „Dosarul Transferurilor“ în care, la un moment dat, fusese condamnat la opt ani de închisoare cu executare.

Acum, Ioan Becali vrea să se retragă din activitatea care i-a adus multe milioane de euro, însă nu înainte de a face un ultim transfer.

Ce a spus?

„Ianis Hagi e un copil extrem de talentat, care va ajunge să joace la o echipă foarte mare din Europa. Are fotbalul în sânge, aşa cum îl are şi Gică Hagi. E normal, aşchia nu sare departe de trunchi. Nu ştiu dacă e mai talentat decât taică-său, dar poate să ajungă un fotbalist mai complet. Ăsta e ţelul meu, să-l vând pe Ianis peste doi-trei ani, când va mai creşte, la un club puternic şi apoi mă retrag din fotbal. Gata, mi-ajung aproape 30 de ani de când sunt în fotbal“, a declarat Giovanni pentru ziarul „Ring“.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite