Gimnastul rus, iubitor de război, va fi pedepsit dur: Anunţul Federaţiei Internaţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Kuliak

Etapa de Cupa Mondială, găzduită de Doha, a furnizat un episod revoltător, înainte ca toţi sportivii şi arbitrii din Rusia să fie interzişi la competiţiile de gimnastică.

Federaţia Internaţională de Gimnastică (FIG) a „şters“ Rusia şi Belarus din competiţiile sale, la fel ca în multe alte discipline sportive, însă măsurile adoptate intră în vigoare, abia de astăzi.

Drept urmare, sportivii din cele două ţări menţionate au avut posibilitatea de a concura, la Doha, în etapa de Cupa Mondială, săptămâna trecută. Cu acest prilej, gimnastul rus, Ivan Kuliak (foto), a revoltat comunitatea internaţională, după ce a apărut pe podium cu litera „Z“ pe echipament. „Adevărul“ a explicat aici semnificaţiile gestului lui Kuliak.

Aşa cum era de aşteptat, FIG a deschis o anchetă disciplinară împotriva gimnastului rus, care, potrivit presei internaţionale, riscă o pedepasă extrem de dură, după ce a făcut, la Doha. Foarte probabil, Kuliak va fi exclus din viaţa sportivă o lungă perioadă, ceea ce înseamnă că revenirea sa în competiţii poate fi amânată, inclusiv dacă războiul s-ar încheia mâine şi apoi federaţiile din Rusia şi Belarus vor fi reprimite de FIG.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite