Gigi Becali iese din închisoare: s-a angajat la Academia lui Hagi împreună cu alţi cinci deţinuţi. Câte ore va munci

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gigi Becali ar putea ieşi definitiv din închisoare, în vara anului 2015, pentru bună purtare
Gigi Becali ar putea ieşi definitiv din închisoare, în vara anului 2015, pentru bună purtare

233 de zile au trecut de când Gigi Becali a intrat în închisoare, la 20 mai 2013. Latifundiarul din Pipera mai are de ispăşit doi ani şi 10 luni din pedeapsa sa de trei ani şi jumătate, însă ce a fost mai greu se pare că a trecut pentru patronul Stelei.

După o perioadă cumplită în care a intrat în război cu conducerea penitenciarului Jilava, i s-a ridicat dreptul la muncă (activităţile în folosul comunităţii pot scurta „şederea“ unui deţinut la închisoare) şi, într-un final, a fost transferat la penitenciarul Poarta Albă din judeţul Constanţa, Gigi Becali a obţinut, luna trecută, o mare victorie.

Regimul lui de detenţie a fost schimbat într-unul deschis, ceea ce înseamnă că patronul Stelei poate ieşi din închisoare în timpul zilei pentru a munci, urmând să se întoarcă la penitenciar doar seara.

În ajutorul lui Gigi Becali a venit naşul lui, Gheorghe Hagi. Acesta a făcut demersurile necesare pentru ca latifundiarul să fie angajat la Academia sa de fotbal. Informaţia a fost confirmată de „Gazeta Sporturilor“ prin vocea preşedintelui Paul Peniu, care se ocupă de Academia lui Hagi.

Va lucra opt ore în timpul iernii

„Răspunsul la demersul nostru a fost unul pozitiv! Mi-am întrerupt concediul ca să rezolvăm această situaţie cât mai repede. Sunt încrezător că, începând de săptămâna viitoare, domnul Becali va lucra la noi. Pe timp de iarnă, programul va fi de opt ore, însă din primăvară putem solicita o mărire chiar până la 10 ore. Cred că e o situaţie din care toată lumea va avea de câştigat. Pentru noi e bine că vom beneficia de sfaturile domnului Becali, dar şi de o forţă de muncă mai ieftină“, a declarat Paul Peniu.

Potrivit legii, o societate nu poate angaja un singur deţinut. Tocmai de aceea, Academia Hagi a fost nevoit să angajeze şi alţi cinci puşcăriaşi, alături de Gigi Becali.

„Numărul ar putea să crească, dacă această colaborare va fi benefică pentru ambele părţi. Toţi vor fi plătiţi, însă nu pot să spun salariile. Nu puteam să-l angajăm doar pe domnul Becali, dânsul poate fi lăsat să lucreze doar la o societate care are un contract cu penitenciarul pentru mai multă forţă de muncă“, a explicat Peniu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite