Gică Hagi a luat foc când a aflat că Ivaylo Petev a fost demis de Mihai Rotaru: „De asta am ajuns aici”

0
Publicat:

Gică Hagi a avut un discurs dur la adresa patronilor, când a aflat că Ivaylo Petev a fost demis de Mihai Rotaru de la Universitatea Craiova, la câteva zile după ce Adrian Mutu o părăsise pe CFR Cluj. Managerul farului a răbufnit și a subliniat faptul că în România nu mai există respect pentru meseria de antrenor.

Gică Hagi, supărat că antrenorii nu sunt respectați în România. Foto Sportpictures
Gică Hagi, supărat că antrenorii nu sunt respectați în România. Foto Sportpictures

„În ultimii 10-15 ani, în România s-a pierdut noțiunea de profesor, de manager. Nu există apreciere. Antrenorii și managerii au cel mai important rol din punct de vedere tehnic ca să producă ce gândesc cei cu bani. Și trebuie să fie competitivi, să fie foarte buni, să fie respectați, trebuie să responsabili.

Este un lucru fundamental, dar probabil că așa a ajuns fotbal la noi și mai puțin afară, chiar dacă și acolo se întâmplă anumite lucruri. La noi, antrenorii nu sunt deloc respectați, așa cum se întâmpla înainte. Domn’ profesor, cum se spunea pe vremuri, nu mai există în România. Din păcate, este unul dintre motivele pentru care suntem unde suntem. Este impresia mea generală și nu mă refer la o situație sau un club”, a declarat Gică Hagi.

Universitatea Craiova l-a demis pe Ivaylo Petev

Clubul din Bănie a emis un comunicat oficial prin care a anunțat oficial dezvăluit despărțirea de antrenorul „Mulțumim, Ivaylo Petev! Universitatea Craiova și antrenorul Ivaylo Petev au hotărât astăzi, de comun acord, rezilierea contractului. Kozlic Admir, Adi Adilovic și Csaba Gabris au semnat, de asemenea, rezilierea contractelor. Le mulțumim tuturor și le dorim mult succes mai departe”, au scris reprezentanții Universitatății pe rețelele sociale.

Bulgarii consideră demiterea scandaloasă 

Decizia oltenilor a avut ecou și în presa bulgară, unde Petev are o reputație foarte bună. Cea mai vehementă reacție a fost din partea celor de la Kota Sport, care au titrat "Universitatea Craiova și-a bătut joc de Ivaylo Petev".

"Decizia poate fi considerată surprinzătoare, întrucât Craiova e pe locul trei în campionat, la 10 puncte în spatele FCSB-ului și la egalitate cu CFR", au scris cei de la BTV Sport.  Și cei de la 7dnisport au fost vehemenți: "L-au demis pe Petev în România, a fost dat afară în mod scandalos".

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite