Cad ca muștele. După Reghecampf, și Mirel Rădoi a fost demis. Cine a mai rămas să antreneze afară

0
Publicat:

Avem o mână de antrenori în străinătate, iar rezultatele celor mai mulți dintre aceștia sunt sub așteptări. Deja au fost demiși Marius Șumudică, Laurențiu Reghecampf, Dan Petrescu și Mirel Rădoi, în timp ce Loți Bölöni și Daniel Isăilă stau cu sabia deasupra capului. Singurul care e pe cai mari e Răzvan Lucescu, în timp ce Cosmin Contra și Cosmin Olăroiu au rezultate decente.

Mirel Rădoi spune adio unui salariu de 2,5 milioane de euro pe sezon. Foto Sportpictures
Mirel Rădoi spune adio unui salariu de 2,5 milioane de euro pe sezon. Foto Sportpictures

După ce Gaziantep a renunțat la serviciile lui Șumudică în urmă cu mai multă vreme, săptămâna aceasta a adus trei demiteri ale unor antrenori români. Lui Laurențiu Reghecampf și lui Dan Petrescu li s-a făcut vânt după ce și-au condus echipele spre dezastru: Al Taee ajunsese pe penultimul loc în Arabia Saudită, în timp ce Jeonbuk închidea clasamentul în Coreea de Sud. Dacă Reghe „s-a scos“, obținând 300.000 de euro de la șeici pentru a pleca, „Bursucul“ încă mai negociază suma pe care să o primească de la asiatici pentru rezilierea contractului, urmând să revină la CFR Cluj.

Mirel Rădoi, out după o serie dezastruoasă

Mirel Rădoi a fost adus la o echipă cu pretenții din Emiratele Arabe Unite, Al Jazira, însă are un mandat dezastruos: o singură victorie de când a preluat echipa și o serie de 5 meciuri fără succes în campionat. Demiterea era, fapt recunoscut chiar și de el la finalul ultimei partide, când a spus că primul lucru la care se așteaptă de la conducerea clubului este să fie dat afară, lucru care s-a întâmplat aseară.

În Franța, Loți Bölöni se îndreaptă cu pași repezi spre retrogradare, Metz fiind pe penultimul loc în Ligue 1. Chiar dacă fanii i-au cerut să plece, antrenorul român e susținut încă de conducerea clubului. Și Daniel Isăilă e jos cu Ajman, în Emirate, locul 12 din 14, dar fără emoții în privința retrogradării, așa că ar putea să scape. În schimb, Cosmin Olăroiu e în prima jumătate a clasamentului cu Sharjah, iar Cosmin Contra staționează cu Damak pe locul 8 în liga Arabei Saudite, cea mai puternică din zona Golfului.

Răzvan Lucescu, singurul român de succes de afară. Foto Facebook
Răzvan Lucescu, singurul român de succes de afară. Foto Facebook

Avem și un premiant, Răzvan Lucescu, care duce o bătălie dură în campionatul Greciei. PAOK Salonic e pe primul loc în play-off, cu un punct în fața lui AEK Atena și două peste Panathinaikos, cu 6 etape înainte de finalul sezonului. Formația românului e angrenată și în Conference League, unde are meci mâine cu FC Bruges, în faza sferturilor.

Antrenorii români de afară

Antrenor           Status                Echipa

Răzvan Lucescu locul 1 din 16    PAOK Salonic (Grecia)

Cosmin Olăroiu locul 5 din 14    Sharjah (Emiratele Arabe)

Cosmin Contra  locul 8 din 18    Damak (Arabia Saudită)

Daniel Isăilă       locul 12 din 14  Ajman (Emiratele Arabe)

Laszlo Bölöni     locul 17 din 18  Metz (Franța)

Mircea Lucescu demisionar        Dinamo Kiev (Ucraina)

Mirel Rădoi       demis                Al Jazira (Emiratele Arabe)

Dan Petrescu     demis                Jeonbuk (Coreea de Sud)

Marius Șumudică demis             Gaziantep (Turcia)

Laurențiu Reghecampf  demis   Al Taee (Arabia Saudită)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite