Cât valorează victoria României cu Ucraina la Euro 2024: UEFA ne va răsplăti regește

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România – Ucraina, scor 3-0, e un meci care a intrat deja în istoria fotbalului nostru, după cum Adevărul a explicat aici. În plus, rezultatul de la Munchen ne-a deschis drumul spre optimile Euro 2024. De acum, trebuie îndeplinită o singură condiție ca să atingem fazele eliminatorii, după cum Adevărul a scris aici.

Andrei Rațiu. FOTO: Facebook
Andrei Rațiu. FOTO: Facebook

Având în vedere rezultatul de ieri, plus faptul că avem șanse uriașe de a prinde optimile, deja putem prezenta calculul financiar al debutului nostru la Euro 2024. Concret, UEFA răsplătește fiecare victorie din faza grupelor cu un milion de euro, în timp ce remiza valorează 500.000 de euro.

Așadar, cele trei puncte luate de tricolori, după 3-0 cu Ucraina, au adus deja milionul de euro în contul Federației Române de Fotbal. Și, cum avem încă două partide de jucat în grupa E, cu Belgia și cu Slovacia, parcursul nostru din faza grupelor poate deveni și mai valoros din punct de vedere financiar.

În plus, dacă vom atinge măcar optimile, cum se preconizează, UEFA ne va oferi încă un bonus, în valoare de 1,5 milioane de euro.

UEFA a pus la bătaie sume colosale

Potrivit Agerpres, la capitolul premii, UEFA prevede să distribuie 331 de milioane de euro celor 24 de participante, la fel ca pentru ediţia din 2020, începând de la 9,25 milioane de euro pentru prezenţa în grupe până la 28,25 milioane de euro pentru câştigătoarea trofeului. Asta dacă viitoarea campioană va obţine victorii pe linie şi în cele trei meciuri din grupă.

Prezența în sferturile Euro 2024 valorează 2,5 milioane de euro. Semifinalistele vor primi încă patru milioane de euro. Echipa învinsă în finală încasează cinci milioane de euro, iar campioana va primi opt milioane de euro.

La ultimul Euro, Italia, campioana europeană, a primit în total 28,25 milioane de euro, în timp ce Anglia, finalista, s-a ales cu 24,75 milioane de euro.

Pe lângă acest fond de premiere, UEFA a alocat suma de 240 de milioane de euro pentru cluburile care au eliberat jucători pentru acest turneu final şi 935 de milioane de euro pentru proiecte de dezvoltare, precum ''HatTrick'', care implică investiţii în proiecte de dezvoltare a fotbalului pe termen lung, cum ar fi construirea infrastructurii de fotbal, stadioane naţionale, centre de formare şi terenuri sau punerea în aplicare a unui număr de standarde şi iniţiative ale UEFA.

Reporterul „Adevărul“, Paul Cirican, un jurnalist cu peste două decenii de experiență, prezent la mai multe competiții majore de-a lungul anilor, va transmite din Germania. De acolo, va realiza reportaje și va urmări parcursul tricolorilor la turneul final.

Când și unde joacă România la Euro 2024, în grupa E

*17 iunie: ROMÂNIA – Ucraina 3-0 (Munchen), Belgia – Slovacia 0-1 (Frankfurt)

*21 iunie: Slovacia – Ucraina (Dusseldorf, 16.00)

*22 iunie: Belgia – ROMÂNIA (Koln, 22.00)

*26 iunie: Slovacia – ROMÂNIA (Frankfurt, 19.00), Ucraina – Belgia (Stuttgart, 19.00)

Se califică în faza optimilor de finală primele două clasate din fiecare grupă, plus cele mai bune patru locuri trei din toate cele șase grupe Euro 2024.

Pro TV, Pro Arena și platforma VOYO transmit Campionatul European din Germania. Echipa de comentatori va fi formată din Cristian Pintea, Ion Alexandru, Mihai Dedu și Andrei Grecu.

Lotul României

*Portari: Niță (Gaziantep), H. Moldovan (Atletico Madrid), Târnovanu (FCSB)

*Fundași: Rațiu (Rayo Vallecano), Mogoș (CFR Cluj), Drăgușin (Tottenham), Racovițan (Rakow), Rus (Pafos), Nedelcearu (Palermo), Burcă (Al-Okhdood), Bancu (Universitatea Craiova)

*Mijlocași: Sorescu (Gaziantep), M. Marin (Pisa), Cicâldău (Konyaspor), R. Marin (Empoli), Stanciu (Damac), Șut (FCSB), Olaru (FCSB), Man (Parma), Mihăilă (Parma), I. Hagi (Alaves), Coman (FCSB)

*Atacanți: Drăguș (Gaziantep), Pușcaș (Bari), Alibec (Muaither), Bîrligea (CFR Cluj)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite