Generaţia de Aur, în spatele lui Ionuţ Lupescu! Care sunt excepţiile şi ce fost mare atacant şi-a declarat neutralitatea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alegerile pentru preşedinţia FRF i-a readus pe aceeaşi parte a baricadei pe cei care au scris istorie la Mondialul din 1994.

Cu mici excepţii, fotbaliştii din Generaţia de Aur îl susţin pe Ionuţ Lupescu, lăsând în urmă disensiunile din trecut.
Pe 18 aprilie fotbalul românesc îşi va alege preşedintele, iar Ionuţ Lupescu a avut la lansarea candidaturii un număr impresionant de foşti colegi în spate. Practic, toată Generaţia de Aur, cu mici excepţii. Belodedici, Selymeş şi Vlădoiu lucrează cu actuala echipă de la FRF şi nu îşi pot exprima o altă opinie, chiar dacă o gândesc, în vreme ce Viorel Moldovan, contactat ieri de “Adevărul”, a declarat că vrea să se menţină în afara acestei bătălii: “Eu sunt netru ca de fiecare dată, Nu sunt nici cu unii nici cu alţii, am drumul meu. Pot să spun doar că Ionuţ Lupescu va fi un competitor pe măsură”.  Dorinel Munteanu, care a absentat de la lansarea candidaturii lui Lupescu, a afirrmat pentru “Adevărul” că e de partea fostului său copechipier de la Dinamo şi de la echipa naţională: “Am lipsit din motive familiale, dar cu siguranţă îl susţin pe Lupescu, am şi vorbit cu el la telefon”.

Aşadar, Generaţia de Aur e aproape în întregime în spatele lui Ionuţ Lupescu, lăsând în urmă disensiunile din trecut şi înlăturând graniţa dintre dinamovişti şi stelişti. Două au fost momentele mai tensionate în cadrul acestei generaţii: în 2005, Ionuţ Lupescu, după o scurtă “carieră” de sindicalist, trecea în barca lui Mircea Sandu, care îl numea în funcţia de director general. Lupescu a venit atunci la Federaţie cu regretatul Daniel Prodan, cu Miodrag Belodedici şi cu Florin Prunea, care au primit poziţii importante la FRF. Decizia lui Lupescu de a se transforma dintr-un contestatar al lui Sandu într-un susţinător al acestuia, a fost aspru criticată chiar de apropiaţii Kaiserului. “E o jigodie!”, spunea Florin Răducioiu într-un interviu acordat EvZ. Cei doi s-au împăcat câteva luni mai târziu, iar Răducioiu a declarat la conferinţa de presă de luni că “Ionuţ e fratele meu!”.
Apoi, Florin Prunea, mâna dreaptă a lui Ionuţ Lupescu şi fost director de relaţii internaţionale la FRF, a fost mereu considerat în spatele Dosarului Transferului, divulgând presei detalii compromiţătoare despre activitatea de impresar a lui Gică Popescu. “Baciul” a uitat şi a iertat cuţitul înfipt în spate, iar Lupescu a spus la aceeaşi conferinţă de luni că “dacă Gică era acum preşedinte, eu nu mai aveam motive să mă întorc”.


După întâlnirea cu jurnaliştii, Generaţia de Aur s-a retras la un restaurant italian, iar Lupescu a scris pe Facebook: „Le sunt recunoscător colegilor mei pentru susţinerea necondiţionată. Am certitudinea că doar împreună putem schimba soarta fotbalului românesc”.. Apoi, a precizat pe aceeaşi reţea, pe un ton sarcastic: “Gaşca cu interese!”.

 

image
N-am fost alături de Lupescu din motive familiale,  dar cu siguranţă îl susţin Dorinel Munteanu, fost internaţional Eu sunt neutru, ca de fiecare dată. Nu sunt nici cu unii, nici cu alţii, am drumul meu Viorel Moldovan, fost internaţional

Cum e împărţită Generaţia de Aur
Pro Lupescu
Gheoghe Hagi
Gheorghe Popescu
Ilie Dumitrescu
Bogdan Stelea
Florin Prunea
Florin Răducioiu
Gheorghe Mihali
Dorinel Munteanu
Basarab Panduru
Adrian Ilie
Costel Gâlcă

Pro Burleanu
Tibor Selymeş
Miodrag Belodedici
Ion Vlădoiu

Neutru
Viorel Moldovan

Citeşte şi:

VIDEO Lipstă totală de fair-play sau "blat" la pariuri: o jucătoare s-a retras la 5-0 şi 40-0 pentru adversara ei în setul decisiv

VIDEO A scăpat milimetric de descalificare după ce a aruncat cu racheta spre copilul de mingi! Nick Krygios: Dacă făceam eu aşa ceva, eram suspendat şase ani!

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite