Gala Balonului de Aur, altă decizie șocantă: Caz de Dosarele X, la Paris

0
Publicat:

Karim Benzema (34 de ani, Franța, Real Madrid) a fost premiat, luni seară, la Paris, câștigând Balonul de Aur 2022. Alegerea atacantului a fost una firească, în condițiile în care el a avut niște cifre fabuloase. Atât în stagiunea trecută, cât și în cea actuală în care, inclusiv duminică, a marcat în poarta Barcelonei, în victoria din El Clasico, scor 3-1.

Probabil că și Guardiola, antrenor la Manchester City, a fost amuzat de premiul câștigat de club.
Probabil că și Guardiola, antrenor la Manchester City, a fost amuzat de premiul câștigat de club.

Câștigătorul Ballon d'Or 2022 a fost aplaudat la scenă deschisă, fiindcă Benzema chiar a meritat premiul. Asta după ce, anul trecut, ancheta „France Football“ a furnizat un rezultat scandalos! Pentru că francezii l-au desemnat pe Lionel Messi (Argentina, PSG / Barcelona) drept cel mai bun jucător al anului. Iar asta după un sezon în care vedeta argentiniană a fost departe de forma sa obișnuită. La vremea respectivă, lumea fotbalului era convinsă că Robert Lewandowski – s-a clasat pe 2 în clasamentul Ballon d'Or 2021 – merita trofeul.

În mod șocant, gala „France Football“ de luni seară a mai avut un premiu acordat după niște criterii bizare. Pentru că Manchester City a fost desemnat clubul anului! Alegerea firească ar fi fost Real Madrid, care a câștigat titlul și Cupa în Spania, Liga Campionilor, plus Supercupa Europei. În schimb, Manchester City a încheiat sezonul 2021-2022 cu... un singur trofeu: titlul în Anglia. În clasamentul final pentru Clubul Anului, Real Madrid nu s-a clasat nici măcar pe 2, ci pe 3, după Liverpool!

Există, totuși, o explicație pentru această ierarhie ciudată: City și Liverpool au avut câte 6 fotbaliști nominalizați de „France Football“ pentru trofeul de Jucătorul Anului. Prin comparație, Real Madrid a avut „doar“ 5 jucători nominalizați. Chiar și așa însă, performanțele sportive ale madrilenilor au fost mult mai mari decât cele obținute de City și Liverpool.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite