Gafă de proporții la Australian Open! Au vrut să confiște steagul Serbiei, confundându-l cu cel al Rusiei

0
0

Un moment incredibil a avut loc în complexul Melbourne Park, unde se desfășoară turneul de la Australian Open! Agenții de securitate au încercat să confiște un steag al Serbiei, după ce l-au confundat cu cel al Rusiei, scrie ProSport.

Novak Djokovici defilează la Australian Open. Foto EPA EFE
Novak Djokovici defilează la Australian Open. Foto EPA EFE

După ce un steag al Rusiei a fost afișat în tribune la Australian Open în primele zile, organizatorii au interzis această practică, însă acum au dat bâta în baltă. Agenții de pază de la Australian Open au încercat să confiște un steag al Serbiei de la fanii lui Novak Djokovici, crezând că este drapelul Rusiei.

Bodyguarzii le-au lăsat până la urmă steagul fanilor, după ce au deschis o broșură în care au verificat ordinea culorilor de pe drapelul Rusiei, interzis la turneul de la Antipozi.

Conducătorii tenisului au eliminat steagul Rusiei din dreptul sportivilor care reprezintă această țară. Însemnele Rusiei sunt interzise în tenis din cauza războiului declanșat de Vladimir Putin în Ucraina. Drapelul a fost îndepărtat inclusiv de pe grafica TV și din clasamentele oficiale ATP și WTA, dar un fan rus a apărut cu un steag în tribune în prima zi de la Australian Open, pe terenul 13, acolo unde se înfruntau Kateryna Baindl și Kamilla Rakhimova.

Vasyl Myroshnychenko, ambasadorul Ucrainei în Australia și Noua Zeelandă, a a avut o reacție dură: „Condamn ferm expunerea publică a drapelului Rusiei în timpul meciului jucătoarei ucrainene de tenis Kateryna Baindl de astăzi, la Australian Open. Solicit Tennis Australia să-și impună imediat politica steagul neutru”. 

Sport


Ultimele știri
Cele mai citite