Gabriela Ruse, performanţă superbă: S-a clasat pe locul 2 în lume într-un top impresionant

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ruse

Pentru sportiva de 24 de ani, sezonul recent încheiat a fost cel mai bun din cariera ei de până acum. Pe lângă faptul că a intrat, în premieră, în Top 100, ea a avut şi câteva zile la rând, în care a fost, pur şi simplu, invincibilă!

Gabriela Ruse va încheia anul pe locul 86 în lume, în condiţiile în care, la un moment dat, a fost şi un pic mai sus, pe 83. Aceasta rămâne, deocamdată, cea mai bună clasare de până acum pentru bucureşteanca de 1,72 de metri înălţime.

Ruse speră să aibă un 2022 şi mai bun, însă va avea şi presiunea clasamentului. Mai ales în luna iulie! Pentru că atunci, mai precis între 5-24 iulie, ea a legat 13 victorii în circuitul feminin. A pornit din calificări, la Hamburg, unde a luat primul ei titlu WTA din carieră. Apoi, s-a dus la Palermo, a pornit din nou din calificări şi, de această dată, s-a oprit doar în finală, unde a cedat în duelul cu Danielle Collins (SUA, 29 WTA).

Graţie acestui parcurs, Ruse s-a clasat pe locul 2 în lume, în clasamentul celor mai multe partide câştigate la rând. Potrivit Eurosport, a fost depăşită doar de cehoaica Barbora Krejcikova (5 WTA). Aceasta a înşirat 15 victorii, câştigând titlul la Strasbourg şi la French Open, iar apoi avansând până în sferturi, la Wimbledon! 

Din păcate pentru Krejcikova, ea a încheiat sezonul într-o formă groaznică, cu şase înfrângeri la rând! Şi Ruse a fost în cădere pe final de an, bifând două partide pierdute la rând, la Indian Wells şi la Transylvania Open.

Iată clasamentul în care apar jucătoarele care au legat cele mai multe victorii, în 2021:

1. Barbora Krejcikova (Cehia) - 15 victorii

2. Gabriela Ruse (România) - 13

3. Danielle Collins (SUA), Anett Kontaveit (Estonia) - 12

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite