FRF nu a aprobat meciul dintre Ungaria U18 şi Ţinutul Secuiesc U18. Ce soluţie au găsit organizatorii pentru inaugurarea stadionului din Miercurea Ciuc

0
0
Orban

Programată pentru această seară, inaugurarea stadionului din Miercurea Ciuc naşte controverse. Partida Ungaria U18 - Ţinutul Secuiesc U18, la care este aşteptat să participe şi premierul maghiar Viktor Orban, va purta altă titulatură, la cererea FRF.

Ideea organizatorilor a fost criticată violent de reprezentanţii galeriilor din România, astfel că FRF s-a sesizat şi le-a impus ciucanilor să blocheze prezenţa pe teren a unei echipe sub denumirea de naţională U18 a Ţinutului Secuiesc. Astfel, până la urmă meciul care va inaugura noul stadion ar trebui să fie un amical între FK Csíkszereda U18 şi Ungaria U18.

Într-un răspuns pentru Gazeta Sporturilor, FRF a anunţat:

”Ca urmare a solicitării dumneavoastră, Federaţia Română de Fotbal face următoarele precizări:

Meciul la care faceţi referire nu a fost aprobat de Federaţia Română de Fotbal.

Refuzul a venit ca urmare a faptului că jocul propus a fi organizat de către clubul din Miercurea Ciuc nu se încadrează în niciuna dintre categoriile de jocuri prevăzute de art. 6 alin. 1 din  Regulamentul de Organizare a Activităţii Fotbalistice.

Totodată, Federaţia Română de Fotbal a oferit clubului FC Csikszereda Miercurea Ciuc două propuneri de evenimente ce pot fi organizate pe stadionul din oraş:

Lotul Under 19 al României să joace un meci de pregătire cu selecţionata similară a Ungariei, în luna august

Lotul Under 16 al României să dispute o dublă amicală cu reprezentativa Muntenegrului în datele de 30 august şi 1 septembrie.

Referitor la solicitarea iniţială a clubului din Miercurea Ciuc, cea referitoare la organizarea unui meci România U18 – Ungaria U18, această partidă nu se putea organiza având în vedere că programul reprezentativei U18 era deja stabilit, urmând a avea o altă acţiune programată la începutul lunii august, iar jucătorii se aflau în perioada de pregătire cu cluburile de care aparţin.

De asemenea, Federaţia Română de Fotbal a informat Federaţia Maghiară  de Fotbal, precum şi forurile internaţionale FIFA şi UEFA, despre refuzul său de a oferi acordul pentru partida menţionată.

Ulterior, clubul FK Csikszereda a revenit cu o nouă solicitare pentru organizarea meciului dintre selecţionata Ungariei U18 şi echipa U18 a clubului din Miercurea Ciuc, solicitare pe care FRF a aprobat-o. Federaţia Română de Fotbal urmăreşte cu interes situaţia şi va analiza, dacă va fi cazul, ce se va întâmpla în această seară pe stadionul din Miercurea Ciuc”.

Sport


Ultimele știri
Cele mai citite