French Open, se scrie istorie sub ochii noștri: De ce asistăm la un turneu atipic

0
Publicat:

E clar: fără Simona Halep (31 de ani, 35 WTA), French Open e lipsit de farmecul cu care ne „hipnotiza“, în anii trecuți.

Novak Djokovici poate deveni jucătorul cu cele mai multe Grand Slam-uri, după French Open
Novak Djokovici poate deveni jucătorul cu cele mai multe Grand Slam-uri, după French Open

Pentru că, în sezoanele ei slabe, „Simo“ avansa cam până în optimi, la Paris. Iar în cele bune, a atins finala de trei ori (2014, 2017, 2018), cucerind trofeul la a treia încercare. Fără Halep acum, ne consolăm cu faptul că e în plină derulare o întrecere atipică, mult prea dramatică pentru prima săptămână. O singură statistică, prezentată de Eurosport, vorbește de la sine: după 64 de meciuri jucate în runda inaugurală, au fost eliminați 22 de favoriți (8 la masculin, 14 la feminin). Iată cele mai sonore nume care au părăsit deja Roland Garros:

*La băieți: Medvedev (2 ATP), Auger-Aliassime (10 ATP), Evans (25 ATP), Struff (28 ATP)

*La fete: Sakkari (8 WTA), Kvitova (10 WTA), Kudermetova (11 WTA), Bencic (12 WTA), Krejcikova (13 WTA), Pliskova (16 WTA), Azarenka (19 WTA)

Bineînțeles, pe fondul acestei situații s-au atins și niște borne istorice. De pildă, actuala ediție de la French Open a furnizat un record, care ne arată cât de dură e lumea „sportului alb“, în acest moment. Potrivit Eurosport, pe tabloul masculin, 21 de meciuri din turul I au avut nevoie de un al 5-lea set, cel decisiv! Așadar, a fost doborât recordul anterior, atins de trei ori la turneele Grand Slam de la Wimbledon 1984, US Open 1991 și French Open 1992. În aceste întreceri, 20 de meciuri ajunseseră la decisiv, în runda inaugurală.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite