Frații Maior atacă podiumul în Campionatul European de Raliuri

0
Publicat:

Campioni naționali la juniori, frații Norbert Maior și Francisca Maior iau startul plini de optimism, în acest weekend, în Raliul Letoniei, etapă din cadrul Campionatului European de Raliuri, după ce, luna trecută, au reușit să încheie pe 2 în runda din Polonia.

Maior jpg

Cei doi au avut un start spectaculos de sezon. Pe lângă podiumul de la juniori din Polonia, aceștia au obținut câte un loc 4, la general, la ambele runde de pe plan intern, Harghita și Argeș, deși au concurat pe un model de mașină net inferior favoriților.

Frații Maior vor avea parte de o provocare mare în Letonia, urmând să se dueleze cu alte 16 echipaje internaționale pentru a câștiga divizia dedicată juniorilor în campionatul conetinental. Printre rivali se va număra Max McRae, nepotul legendarului Colin McRae, norvegianul Ola Nole jr și suedezul Victor Hansen.

Dincolo de obiectiv, cea mai mare bucurie a noastră este că am reușit să strângem bugetul necesar să fim la start. La fel ca în Polonia, ne dorim să avem un parcurs constant și să ajungem cu bine la final pentru că va conta enorm în economia campionatului”, a spus Norbert Maior, care va pilota un Peugeot 208 Rally4.

Un obișnuit ale Europeanului de Raliuri, acolo unde constant s-a aflat în Top 10 la general, Simone Tempestini a trebuit să spună pas rundei din Letonia din considerente financiare. În schimb, copilotul său, Sergiu Itu, va fi prezent în dreapta argentinianului Paulo Soria pe un model Renault Clio Rally3.

Un alt pilot român care va concura în Letonia este fostul campion național de viteză în coastă, Bogdan Cuzma, care revine după accidentul din Polonia și va pilota același model Škoda Fabia RS Rally2. Copilot îi va fi austriaca Ilka Minor.

Raliul Letoniei va debuta în această seară cu proba super specială și se va încheia duminică seară, atunci când echipajele vor termina de parcurs cele 10 probe speciale pe un total de 184 de kilometri.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite