Cursă dramatică la Marele Premiu al Australiei: Noul clasament al piloților

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pilotul olandez Max Verstappen (Red Bull), dublul campion mondial en titre, a câştigat, duminică la Melbourne, Marele Premiu al Australiei la Formula 1, a treia etapă a Campionatului Mondial, care a fost marcată însă de trei întreruperi de cursă după accidente şi acroşaje, informează AFP.

Max Verstappen
Max Verstappen

Pilotul olandez s-a impus în faţa britanicului Lewis Hamilton (Mercedes) şi a spaniolului Fernando Alonso (Aston Martin). Verstappen a obţinut prima sa victorie pe circuitul Albert Park şi a doua din acest sezon.

Leclerc, coșmarul continuă

Coşmarul continuă pentru Charles Leclerc şi Ferrari, după ce pilotul monegasc a înregistrat al doilea abandon în trei curse în acest sezon. Plecat de pe locul 7 al grilei de start, Leclerc a încercat să depăşească pe exterior monopostul Aston Martin pilotat de Lance Stroll în al treilea viraj, însă canadianul l-a acroşat pe Leclerc, care a terminat cursa în decor.

Vicecampionul mondial en titre, care a abandonat şi la primul Grand Prix al anului din Bahrain, din cauza unei probleme la motor, nu a terminat decât o singură cursă din primele trei.

Formula 1, sezonul 2023, Top 5 piloți

1. Max Verstappen (Red Bull Racing) - 69 de puncte

2. Sergio Perez (Red Bull Racing) - 54p

3. Fernando Alonso (Aston Martin) - 45p

4. Lewis Hamilton (Mercedes) - 38p

5. Carlos Sainz Jr. (Ferrari) - 20p

Lance Stroll (Aston Martin) - 20p

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite