Franța, în stare de alertă: pericol de atentat terorist la Jocurile Olimpice de la Paris. Planul organizatorilor

0
Publicat:

Unităţile de elită ale poliţiei franceze, echipate şi înarmate, se pregătesc pentru un scenariu de atentat terorist în masă la Jocurile Olimpice de la Paris, executând un exerciţiu în care a fost implicat şi "Black Wolf", un blindat de 9 tone de ultimă generaţie al trupelor RAID, informează AFP.

Jocurile Olimpice de la Paris se apropie
Jocurile Olimpice de la Paris se apropie

În simularea efectuată, patru terorişti cu cagule şi înarmaţi cu puşti de asalt au pătruns într-o clădire principală, şcoala de poliţie din Draveil, de la periferia pariziană. Trupele de elită au luat cu asalt acest fost castel datând din secolul XIX, folosind gaze lacrimogene şi grenade fumigene.

"Ideea este să lucrăm în deplină operativitate cu toate serviciile de poliţie şi pompieri, angrenate în acest exerciţiu desfăşurat într-un scenariu de atentat în masă", a explicat un responsabil al RAID (Cercetare, Asistenţă, Intervenţie, Descurajare).

Două sute de membri ai acestei unităţi de elită vor fi mobilizaţi zilnic, dintre care o sută doar la ceremonia de deschidere de pe Sena.

Ministrul de Interne al Franţei, Gerald Darmanin, a anunţat, luni, că poliţia, jandarmeria şi serviciile de informaţii franceze "vor fi pregătite" pentru a asigura securitatea la Jocurile Olimpice de la Paris din această vară, în timp ce nivelul de alertă de securitate în Franţa a fost ridicat la maxim.

"Franţa, pentru că susţine valorile universale, este în mod special ameninţată pe durata unor evenimente extraordinare aşa cum vor fi Jocurile Olimpice", a subliniat ministrul, la trei zile după atentatul de la Moscova revendicat de grupul Stat Islamic.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite