Franţa, a doua câştigătoare a Ligii Naţiunilor, după o finală de cinci stele!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
franta

Reprezentativa "Cocoşului Galic" a triumfat în Liga Naţiunilor 2021, după ce s-a impus, duminică seara, pe stadionul San Siro din Milano, în faţa Spaniei, scor 2-1 (0-0)

Ultimul act al competiţiei a fost unul foarte spectaculos, cu un fotbal jucat în mare viteză, care a generat foarte multe faze de poartă. 

Spania a fost echipa mai bună în primele 45 de minute,  presingul ibericilor incomodându-i pe adversari, care au  terminat repriza fără şut pe spaţiul porţii. Spaniolii au marcat primii prin Oyarzabal (’64), după ce la faza anterioară şutul lui Benzema lovise bara. Bucuria deschiderii scorului a durat mai puţin de două minute, atacantul lui Real Madrid reuşind să egaleze cu o execuţie fabuloasă. 

Golul victoriei a venit din gheata lui Mbappe (‘80), după o fază suspectă de ofsaid. Spania a dominat copios finalul de meci şi a avut mai multe oportunităţi de a egala, însă portarul Lloris a fost de netrecut. 

Spania: Simon - Azpilicueta, Garcia, Laporte, M. Alonso – Gavi (Koke ’75), S. Busquets, Rodri (Fornals ’84) - Sarabia (Pino ’61) - F. Torres (Merino ’84), Oyarzabal. Selecţioner: Luis Enrique

Franţa: Lloris - Pavard, Koundé, Varane (Upamecano ’43), Kimpembe, T. Hernandez - Tchouaméni, Pogba – Griezmann (Veretout ‘90+2) - Mbappé, Benzema. Selecţioner: Didier Deschamps

Tot astăzi, în finala mică a competiţiei, reprezentativa Italiei a învins, la Torino, cu scorul de 2-1, selecţionata Belgiei, în finala mică a Ligii Naţiunilor. Golurile învingătorilor au fost marcate de Barella ’46 şi Berardi ’65 (penalti). Pentru Belgia a înscris De Ketelaere, în minutul 86.

Prima ediţie a Ligii Naţiunilor a fost câştigată de Portuglia, în 2019, după o finală cu Olanda, scor 1-0 (0-0)..

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite