Francezii distrug jucătorii Argentinei după finala Mondialului: Mesajul acid al ministrului Sporturilor

0
Publicat:

Ministrul Sporturilor din Franţa, Amelie Oudea-Castera, a afirmat, vineri, că regretă comportamentul "jalnic" şi "lipsit de eleganţă" al anumitor jucători argentinieni cu ocazia celebrării titlului mondial obţinut contra Franţei, criticându-l în mod special pe portarul Emiliano Martinez, informează AFP.

Portarul argentinian, Emiliano Martinez, a făcut o grămadă de prostii, după finală. FOTO: Facebook
Portarul argentinian, Emiliano Martinez, a făcut o grămadă de prostii, după finală. FOTO: Facebook

"Eu găsesc asta jalnic. Cu cât echipa noastră a Franţei a ştiut să piardă cu demnitate, cu atât mai mult această echipă a Argentinei a acţionat mai urât după această victorie, care nu a fost demnă pentru meciul pe care l-am văzut", a declarat ministrul pentru postul RTL.

În timpul paradei jucătorilor argentinieni, după victoria cu Franţa, Emiliano Martinez a fost văzut ţinând în mână o păpuşă reprezentând un copil, al cărui chip era acoperit de o fotografie a lui Mbappe. "Dibu" Martinez a fost chiar ironic la adresa starului francez, autor a trei goluri, cântând la vestiar: "Un minut de reculegere...pentru Mbappe", înainte de a fi urmat de coechipierii săi.

Amélie Oudéa-Castéra (44 de ani), ministrul Sporturilor din Franța.
Amélie Oudéa-Castéra (44 de ani), ministrul Sporturilor din Franța.

"Este absolut vulgar şi deloc la înălţimea mizei", a adăugat demnitarul francez, descriind comportamentele unor "câştigători lipsiţi de eleganţă". "Acest Emiliano Martinez nu a reuşit să iasă în evidenţă în acest caz, ci din contră a fost patetic", a mai spus ministrul.

Selecţionata Argentinei a cucerit al treilea său titlu mondial după ce a învins Franţa cu scorul de 4-2 la loviturile de departajare, duminică seara, în finala Cupei Mondiale de fotbal din Qatar, în care scorul a fost egal, 3-3 (2-0, 2-2), la capătul prelungirilor, pe Lusail Stadium. Echipa Albiceleste şi-a trecut în palmares astfel al treilea său titlu mondial, după cele obţinute în 1978 şi 1986.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite