Fotbalul italian plânge după Silvio Berlusconi: Curg mesajele dedicate fostului premier

0
Publicat:

AC Monza, clubul de fotbal aflat în proprietatea lui Silvio Berlusconi din 2018, şi Adriano Galliani, mâna dreaptă a omului de afaceri, au salutat memoria fostului prim-ministru al Italiei, ''Il Cavaliere", decedat luni la vârsta de 86 de ani în urma unor complicaţii datorate unei leucemii.

Berlusconi jpg

"Adriano Galliani şi ansamblul clubului AC Monza deplâng dispariţia lui Silvio Berlusconi", se arată într-un comunicat al clubului lombard pe internet. "Este un gol care nu va putea fi niciodată acoperit. El va rămâne mereu cu noi. Mulţumim pentru tot, preşedinte", se arată în comunicat.

După ce a vândut-o pe AC Milan, echipă pe care a patronat-o peste 30 de ani (1986-2017), Silvio Berlusconi s-a lansat în 2018 într-o nouă aventură sportivă, preluând clubul Monza, căruia i l-a încredinţat spre conducere omului său de încredere Adriano Galliani, fostul conducător al lui AC Milan.

Clubul, al cărui stadion se află la zece minute de casa lui Berlusconi, la Arcore, a trecut prin toate etapele de la divizia a treia la Serie A, unde a promovat anul trecut. Mai multe alte cluburi au adus un omagiu fostului patron de la AC Milan, între care campioana Italiei, Napoli, care şi-a exprimat "condoleanţele" sale prin preşedintele Aurelio De Laurentiis.

Carlo Ancelotti, alături de Silvio Berlusconi
Carlo Ancelotti, alături de Silvio Berlusconi

Șoc emoțional pentru Carlo Ancelotti

Antrenorul celor de la Real Madrid, Carlo Ancelotti, a transmis condoleanţele sale după moartea fostului patron al clubului italian AC Milan, Silvio Berlusconi.

"Tristeţea de astăzi nu şterge momentele fericite trăite împreună", a scris Ancelotti într-un mesaj postat pe Twitter. "Recunoştinţă infinită preşedintelui, dar mai ales unui om ironic, loial, inteligent, sincer. A fost esenţial mai întâi în aventura mea ca fotbalist şi apoi ca antrenor. Grazie Presidente", a adăugat tehnicianul italian.

Carlo Ancelotti a menţinut o relaţie cu Silvio Berlusconi încă de la începuturile sale ca jucător şi mai târziu ca antrenor la AC Milan, etapă în care a câştigat titlul în Serie A, în sezonul 2003-2004 şi două trofee ale Ligii Campionilor, în 2003 şi 2007, printre alte titluri.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite