Cristian Gațu, românul prieten cu Berlusconi: Amintire fascinantă, povestită de fostul mare handbalist

0
Publicat:

Silvio Berlusconi a fost un personaj spumos și, de aceea, știrea decesului său, astăzi, după o boală necruțătoare, a făcut înconjurul lumii. În România, Cristian Gațu (77 de ani), fost handbalist legendar, campion mondial cu România în două rânduri (1970, 1974) și apoi președintele federației (1997 – 2014), a avut privilegiul de a fi prieten cu fostul premier al Italiei.

Cristian Gațu
Cristian Gațu

Când a participat la emisiunea difuzată online, „Prietenii lui Ovidiu“, moderată de jurnalistul Ovidiu Ioanițoaia (director Gazeta Sporturilor), Gațu a povestit despre amintirile sale cu Silvio Berlusconi.

Ce a declarat Cristian Gațu?

*Se plânge, prin '87-'88, nea Ion Alecsandrescu (n.r. – fostul președinte al Stelei) la Ilie Ceaușescu că sunt băieții obosiți după ce jucaseră două meciuri cu Craiova. O restanță și un meci de Cupa României. Și zice să-i ducem în străinătate, unde e cald și bine. Și i-am dus în Egipt, șapte zile, pe-o reciprocitate. Doar că am avut probleme majore! Eu făcusem toate treburile, dar trebuia să le dau și niște bani.

*Am pus mâna pe telefon și-am vorbit cu prietenul Silvio Berlusconi. Cu care eram prieten de când eram în Italia. M-a sunat odată că mi-a trimis 20.000 de dolari la bancă. Puteam să-i duc acasă... Mi-i dăduse mie! Zic: hai să le dau banii la băieții mei. Dar mai bine să vorbesc cu nea Ilie, să știe că le-am dat bani, că dacă nu afla, nu era bine.

*Și îl sun pe nea Ilie. Puiu Iordănescu s-a dus la un telefon, Tică Dănilescu la alt telefon, să am și eu martori. Și-l sun pe Glodaru, șeful de cabinet. Să-mi facă legătura cu nea Ilie. El era foarte degajat când era singur, dar când știa că e ascultat se... "Știți, am făcut rost de niște tricouri". "Ce tricouri?". "Verzi". Nu puteam să-i spun de dolari. "Vă rog să fiți de acord să le dau fiecăruia....". "Ce tricouri verzi?!". Și mi-a închis telefonul.

L-a antrenat pe „grasul“ Berlusconi

În aceeași emisiune, Gațu a rememorat cum l-a avut sub comanda sa pe fiul lui Berlusconi, când acesta era un tânăr jucător de handbal:

*El stătea la Milano, dar mama lui era lângă Follonica. Și nici nu știam că are un copil gras. Eu în Italia mă ocupam și de copii ca să-mi justific banii. Când eram antrenor-jucător la Polisportiva Follonica. Și îl băgam și pe el așa, dar nici nu știam cine e sau cine era Berlusconi. Era în clasa a cincea, a șasea. Vine primarul: "Bagă-l și p-ăla... Că ăla e băiatul lui Berlusconi". "Dă-l, mă-n ....". Nu era premier atunci, nu era nimic.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite