Fostul mare patinator Roman Kostomarov, cădere nervoasă când a aflat că i-au fost amputate picioarele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul mare patinator rus, Roman Kostomarov, 46 de ani, s-a trezit din comă și a avut o cădere nervoasă când a aflat care a fost decizia medicilor. Lui i-au fost amputate picioarele luna trecută, în urma unor afecțiuni care i-au pus viața în pericol.

Roman Kostomarov  FOTO Profimedia
Roman Kostomarov FOTO Profimedia

Maestrul Roman Kostomarov, campion olimpic la patinaj artistic, trece printr-o perioadă extrem de dificilă, scrie GSP, citând Eurosport Italia.

Rusul ar fi avut o cădere nervoasă teribilă pe patul de spital, după ce a realizat că medicii i-au amputat ambele picioare din cauza afecțiunilor care-i puneau în pericol viața. 

Surse apropiate familiei, citate de ziarul La Republica, dezvăluie că, după ce s-a trezit din coma artificială indusă de medici, Kostomarov a făcut o criză de nervi în fața soției, fosta patinatoare Oksana Domnina: „Nu mă auzi și nu mă înțelegi”.

Medicii susțin că astfel de căderi nervoase sunt frecvente în rândul pacienților aflați la terapie intensivă și care au trecut printr-un lung șir de operații, așa cum a fost și în cazul maestrului rus. Acesta va beneficia de consiliere psihologică în următoarea perioadă.

Roman Kostomarov, dramă fără sfârșit

Fostul campion olimpic de la Jocurile Olimpice de iarnă din 2006, de la Torino, a ajuns pe masa de operație după un caz sever de pneumonie. Roman Kostomarov, acum în vârstă de 46 de ani, a fost spitalizat pe 10 ianuarie, acuzând slăbiciune și dureri în piept. 

După diagnosticul de pneumonie și septicemie, a fost internat la terapie intensivă și intubat. Apoi, medicii au decis că e nevoie să-i amputeze ambele picioare. 

Presa din Rusia, citată de Libertatea, a anunțat ulterior că medicii ar lua în calcul să-i amputeze și mâinile, din cauza problemelor de sănătate cu care patinatorul se confruntă, în ciuda eforturilor disperate ale cadrelor medicale de a nu se apela la această măsură.

Roman Kostomarov e maestru emerit al sportului în Rusia și a reușit cele mai importante rezultate în proba de dans alături Tatiana Navka, soţia lui Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus Vladimir Putin. În 2006, cei doi au câștigat titlul la Jocurile Olimpice de la Torino, fiind de asemenea de două ori campioni mondiali, de 3 ori campioni europeni și de 3x câștigători ai finalei seriei Grand Prix.

Sport


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri