Medicii i-au amputat ambele picioare maestrului Roman Kostomarov, campion olimpic la patinaj artistic. Acum se luptă să îi salveze mâinile

0
Publicat:

Rusul Roman Kostomarov, în vârstă de 46 de ani, a fost internat de urgență la Terapie Intensivă cu pneumonie pe data de 10 martie. Medicii au fost nevoiți să îi amputeze picioarele, iar acum luptă să îi salveze mâinile.

FOTO Profimedia
FOTO Profimedia

„Din păcate, a trebuit să îi amputăm picioarele. Roman este conștient. Starea sa generală se îmbunătățește. Acum ne luptăm să-i salvăm mâinile”, au declarat medicii, potrivit GSP

DIn cauza pneumoniei și a riscului de sepsis, Kostomarov se afla în comă indusă și era conectat la un ventilator. Pe 24 ianuarie medicii l-au deconectat de la aparate, însă cele mai sumbre scenarii s-au adeverit și tulburările circulatorii s-au dezvoltat rapid. Medicii au fost nevoiți să intervină rapid deoarece exista riscul de otrăvire a sângelui, așa că au decis să îi amputeze ambele picioare. 

Roman Kostomarov este un maestru emerit al sportului în Rusia. El a reușit să obțină cele mai importante rezultate în proba de dans alături de Tatiana Navka, soția purtătorului de cuvânt al lui Vladimir Putin, Dmitri Peskov. 

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite