Starea campionului olimpic Roman Kostomarov s-a agravat. După ce a rămas fără picioare, a suferit un AVC

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Starea de sănătate a rusului Roman Kostomarov, campion olimpic la patinaj artistic, s-a agravat. Eurosport.it arată că fostul sportiv este spitalizat din 10 ianuarie din cauza pneumoniei, urmată de grave probleme circulatorii ce au dus la amputarea picioarelor şi a unor degete de la mâini.

Roman Kostomarov a fost campion olimpic FOTO Getty Images
Roman Kostomarov a fost campion olimpic FOTO Getty Images

Starea de sănătate a lui Roman Kostomarov s-a înrăutăţit în noaptea de luni până marţi din cauza unui accident vascular cerebral. Acum el este în stare gravă, la terapie intensivă şi pe plasmafereză (purificarea sângelui) din cauza unei infecţii, potrivit Agerpres.

Roman Kostomarov a fost o legendă a patinajului:. El a câştigat două medalii de aur la Campionatele Mondiale (2004 şi 2005), trei medalii de aur la Campionatele Europene (2004, 2005 şi 2006) şi aur la Jocurile Olimpice de iarnă de la Torino 2006 făcând pereche cu Tatiana Navka.

După încheierea carierei sportive, Roman Kostomarov a continuat să danseze în spectacole şi turnee demonstrative. Chiar luna trecută, pentru a participa la un spectacol în aer liber organizat de Ilia Averbuh (argint la Salt Lake City 2022), el a lucrat la temperaturi foarte scăzute, după care a fost internat la Komunarka, la periferia Moscovei, cu febră foarte mare. A urmat acum un accident vascular cerebral, cu leziuni grave ale creierului.

Hematom infracerebral cu fază acută în lobul frontal, leziuni ale substanţei cenuşii şi albe", a scris ziarul Sport-Express. O situaţie dramatică pentru fostul campion, care se zbate acum între viaţă şi moarte. 

SportPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite