Ce dramă! Lui Roman Kostomarov, campionul la patinaj artistic, i-au fost amputate și mâinile

0
Publicat:

Roman Kostomarov, maestru emerit al sportului în Rusia, a reușit cele mai importante rezultate în proba de dans, alături Tatiana Navka, soţia lui Dmitri Peskov, actualul purtător de cuvânt al preşedintelui rus Vladimir Putin.

Roman Kostomarov, campion olimpic în 2006. Foto Getty Images
Roman Kostomarov, campion olimpic în 2006. Foto Getty Images

În 2006, cei doi au câștigat titlul la Jocurile Olimpice de la Torino, fiind de asemenea de două ori campioni mondiali, de 3 ori campioni europeni și de 3x câștigători ai finalei seriei Grand Prix, scrie gsp.ro.

Însă acum, fostul mare patinator trece prin clipe groaznice. Ajuns la 46 de ani, Roman Kostomarov și-a pierdut inițial picioarele, iar zilele trecute doctorii au fost nevoiți să-i amputeze și mâinile.

Roman Kostomarov se afla într-o comă indusă și era conectat la un ventilator, din cauza pneumoniei și a riscului de sepsis, adică otrăvire a sângelui. Pe 24 ianuarie, a fost deconectat de la aparate, dar tulburările circulatorii s-au dezvoltat rapid și a existat riscul de otrăvire a sângelui, așa că medicii au decis amputarea membrelor.

Oksana Domnina, medaliată cu bronz la dans pe gheață, care s-a căsătorit cu Kostomarov în 2014, a postat un mesaj impresionant, prin care a spune că este mândră de forța și curajul de care dă dovadă soțul ei.

„La mulți ani, eroul meu, puternicul meu, iubitul meu, campionul meu în toate”, a scris Domnina pe Instagram. „Sunt mândră de tine, de curajul, forța, zelul tău de a câștiga cât mai curând posibil în aceste momente grele. Acum exact un an, nu ne imaginam nici în cel mai rău vis că se poate întâmpla o astfel de dramă, dar vom depăși totul, vom face față tuturor provocărilor. Eu cred. Doar trăiește".

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite