Finala din sferturi de la Australian Open, dintre Serena Williams şi Maria Şarapova, s-a terminat în 93 de minute

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul mondial WTA şi principala favorită a turneului, Serena Williams, şi marea ei rivală din circuitul WTA, rusoaica Maria Şarapova, s-au duelat în această noapte pentru un loc în semifinalele de la Australian Open.

Sharapova a reuşit să fie competitivă doar în primul set în faţa liderului mondial, începând partida cu un break pe serviciul Serenei Williams. Sportiva din Rusia a cedat în cele din urmă primul set cu 6-4, pierzându-şi serviciul într-un ultim game al setului care a durat peste 10 minute.

Serena Williams a avut nevoie îngrijiri medicale în pauza dintre seturi, însă şi-a revenit rapid şi a cedat adversarei un singur game până la sfârşitul partidei, scor 6-4, 6-1, impunându-se în doar 93 de minute.

După ce şi-a cedat propriul serviciu în startul partidei, Serena Williams a dominat partida cu ajutorul primului serviciu, cu un procentaj de 73% de puncte câştigate şi 13 aşi, în timp ce Sharapova a reuşit să câştige doar 55% din punctele disputate pe primul ei serviciu şi 3 aşi. Sportiva din Rusia a făcut şi 7 duble greşeli de-a lungul partidei, şi a avut 11 lovituri câştigătoare, faţă de cele 31 ale liderului mondial.

Victoria zdrobitoare a liderului mondial arată că Williams are mari şanse de a-şi trece în cont cel 22-lea turneu de Grand Slam din carieră, în condiţiile în care Sharapova era considerată de specialişti drept principala ei adversară.

În semifinale, Williams o va întâlni pe sportiva poloneză Agnieszka Radwanska, favorită numărul patru la câştigarea turneului. Radwanska a trecut în sferturi de jucătoarea spaniolă Carla Suarez Navarro, cu scorul de 6-3, 6-1, egalându-şi cea mai bună performanţă personală în turneul de la antipozi. Poloneza nu a învins-o niciodată pe Williams în turneul WTA, însă a câştigat ultima întâlnire dintre cele două, disputată în octombrie 2015, într-o partidă contând pentru Cupa Hopman. O ora si 33 de minute a durat toata partida

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite