Suspiciuni de blat la Australian Open: sume neobişnuit de mari pariate într-un meci de dublu mixt

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scandalul recent al blaturilor din tenisul profesionist are şanse de a se revărsa şi la primul turneu major din 2016. Un site de pariuri online cunoscut a suspendat pariurile pe un meci de dublu mixt, contând pentru turul I al turneului de Grand Slam Australian Open, după ce sume neobişnuit de mari au fost pariate într-un meci considerat destul de obscur, informează „The New York Times”.

Partida în cauză s-a disputat duminică între perechile David Marrero/Lara Arruabarrena (Spania) şi Lukas Kubot/Andrea Hlavackova (Polonia/Cehia), în care ibericii porneau cu un uşor dezavantaj în ceea ce priveşte cotele. În cele din urmă, Kubot şi Hlavackova s-au impus destul de lejer în două seturi, cu 6-3, 6-0.

Cu puţin timp înaintea începerii disputei, Marco Blume, directorul secţiei de pariuri sportive de pe site-ul Pinnacle Sports, a explicat de ce cunoscutul site de pariuri online a blocat posibilitatea de a miza pe această partidă, altfel destul de banală: sume mari de bani au fost pariate pe eventualii câştigători, indicând un posibil blat. 

Blume a precizat că a atenţionat poliţia din Victoria, statul australian în care se dispută turneul, despre posibilele nereguli vizând partida, însă nu se ştie dacă autorităţile au început o investigaţie în acest caz.

Pinnacle Sport a suspendat pariurile pe disputa de dublu mixt cu 13 ore înaintea începerii partidei – însă sume neobişnuit de mari au fost mizate şi pe site-ul Betfair. La momentul începerii, meciul a atras peste 25.000 de dolari de la pariori, majoritatea mizând pe Kubot/Hlavackova, în condiţiile în care alte trei meciuri de dublu mixt disputate la aceeaşi oră au generat, combinat, o miză ce nu a depăşit 2.000 de dolari.

Arruabarrena şi Marrero au respins acuzaţiile de aranjare a partidei, susţinând că evoluţia lor precară a fost cauzată de o accidentare la genunchi care l-a incomodat pe Marrero.

Informaţia vine la mai puţin de o săptămână după ce BBC şi Buzzfeed au publicat documente care arată că cel puţin 16 jucători din top 50 ATP au fost suspectaţi, în ultimii 10 ani, de aranjarea mai multor partide din circuitul mondial de către Unitatea pentru Integritatea Tenisului

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite