Finală de vis se prefigurează la Paris: Liverpool – Villarreal, calificare aproape decisă după prima manşă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jurgen Klopp, antrenorul celor de la Liverpool, are motive să zâmbească: echipa sa e cu un picior în finala Ligii Campionilor
Jurgen Klopp, antrenorul celor de la Liverpool, are motive să zâmbească: echipa sa e cu un picior în finala Ligii Campionilor

Ruşii au ce regreta: ei ar fi trebuit să găzduiască finala Ligii Campionilor, în acest an, la Sankt Petersburg. Cum însă Vladimir Putin s-a gândit să-şi transforme ţara într-un stat paria, ultimul act a fost acordat oraşului Paris. Iar aici vom avea un regal fotbalistic, la data de 28 mai!

Pe cât de exploziv a fost meciul Manchester City – Real Madrid, marţi seară, în prima semifinală a Ligii Campionilor, pe atât de dezechilibrată a fost confruntarea din a doua semifinală, Liverpool – Villarreal.

Pe „Anfiled“, s-a jucat, practic, într-o singură direcţie: spre poarta argentinianului Gerónimo Rulli. În primele 45 de minute, cea mai mare şansă de gol i-a aparţinut lui Thiago Alcantara. Care a zguduit bara porţii oaspeţilor cu un şut-bombă de la mare distanţă (42). La pauză însă, reduta spaniolă a rezistat: 0-0.

Din păcate pentru ocupanta locului 7 din La Liga, în partea secundă, diferenţa de valoare s-a văzut şi pe tabela de marcaj. Iar „submarinul galben“, cum e supranumită Villarreal, aflată pentru a doua oară într-o semifinală de Liga Campionilor, s-a „scufundat“, în două minute.

Mai întâi, centrarea căpitanului gazdelor, Jordan Henderson, a fost deviată în poarta lui Rulli de nefericitul Estupiñán (53). Aproape imediat, Liverpool şi-a dublat avantajul prin Sadio Mane. În minutul 55, încă o acţiune bine elaborată de pe flancul drept, cu pase repetate, s-a finalizat după ce Salah l-a servit pe Mane la limita ofsaid-ului, iar senegalezul a punctat pentru 2-0.

Până la final, Liverpool a mai avut ocazii mari, pe lângă cele două goluri anulate pentru ofsaid, câte unul în fiecare repriză. 

S-a terminat 2-0 pentru Liverpool, care e deja cu un pas în finala de la Paris! Acolo unde se prefigurează un meci de vis, în condiţiile în care adversara trupei pregătite de Jurgen Klopp se va alege dintre City şi Real Madrid. Ceea ce înseamnă că spectacolul va fi asigurat pe „Stade de France“, la data de 28 mai.

Liga Campionilor, semifinale

*Marţi: Man. City – Real Madrid 4-3

*Retur, 4 mai, ora 22.00: Real Madrid – Man. City

*Miercuri: Liverpool – Villarreal 2-0

*Retur, 3 mai, ora 22.00: Villarreal – Liverpool

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite