Câţi bani a primit Istvan Kovacs pentru arbitrarea meciului Manchester City - Real Madrid

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Kovacs

Arbitrul român Istavn Kovacs a încasat aproximativ 5.000 de euro pentru că a arbitrat partida din semifinalele Ligii Campionilor Manchester City - Real Madrid 4-3 (manşa tur).

Suma primită de arbitru a fost furnizată de Marius Avram, fostul coleg al „centralului” din Carei.

Acesta a explicat că, în plan internaţional,  nu contează nivelul la care arbitrezi, preliminarii, grupe sau faze eliminatorii, ci categoria arbitrului. Istvan Kovasc este în ierarhia Elite.

„Sumele sunt publice. Onorariul arbitrilor pe plan internaţional, la UEFA, nu este în funcţie de nivelul meciului arbitrat, ci este în funcţie de nivelul la care este arbitrul. De exemplu, Istvan Kovacs, care este în categoria Elite, indiferent ce meci arbitrează, în Europa League, în Conference League, în Champions League, el primeşte acelaşi barem. Baremul este undeva la 5.000 de euro pentru fiecare meci”, a declarat Avram la „Digi Sport Special”.

„În ţările arabe, câştigi cam 10.000 de dolari la un meci arbitrat. Arabii plătesc bine, plătesc pentru elita europeană, le plac arbitrii tari, îi aduc să arbitreze meciurile importante” a mai spus Marius Avram.

Pe scena internaţională, categoria Elite este cea mai înaltă treaptă pentru un arbitru.

Tabel: GOALBALL

Citiţi şi: Istvan Kovacs, magnific: Curg laudele la adresa românului. Cum a fost catalogat după City – Real Madrid | adevarul.ro

Istvan Kovacs a fost delegat la meciul Manchester City - Real Madrid din semifinalele Ligi Campionilor | adevarul.ro

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite