Istvan Kovacs, magnific: Curg laudele la adresa românului. Cum a fost catalogat după City – Real Madrid

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Istvan Kovacs, un arbitru FIFA cu prestaţii din ce în ce mai bune
Istvan Kovacs, un arbitru FIFA cu prestaţii din ce în ce mai bune

Se întâmplă rar ca un arbitru să aibă o prestaţie atât de bună, încât să ajungă vedeta zilei, după un meci în semifinalele Ligii Campionilor. Istvan Kovacs (37 de ani) a reuşit exact asta după electrizantul duel de marţi seară, Manchester City - Real Madrid, scor 4-3.

Kovacs a fost discret pe parcursul întâlnirii, aşa cum trebuie să fie un arbitru valoros, iar când a ieşit în evidenţă, luând decizii majore, a avut dreptate de fiecare dată! Cu adevărat impresionant a judecat două faze grele:

*Minutul 74 – Zinchenko (Manchester City) a fost faultat la marginea careului. În loc să oprească jocul, Kovacs a lăsat legea avantajului, văzând că mingea a ajuns la Bernardo Silva. Acesta a profitat excelent, a continuat faza şi a marcat golul de 4-2 pentru Manchester City!

*Minutul 82 –Kovacs a văzut perfect henţul comis de Laporte în propriul careu, la o fază în care alţi arbitri ar fi avut nevoie de lămurire prin sistemul VAR (arbitraj video). Kovacs a dat însă penalty, fără să stea pe gânduri, iar Benzema a transformat lovitura de pedeapsă pentru Real Madrid.

După o astfel de prestaţie, laudele au curs la adresa arbitrului român în presa internaţională. Iată doar câteva exemple:

*Serieanews.com: Kovacs a fost impecabil, unii numindu-l chiar fenomen sau cel mai bun om al meciului.

*Mark Clattenburg, fost arbitru FIFA care a fost la centru în finala Euro 2016: Avantajul lăsat la golul lui Bernardo Silva a fost o dovadă de arbitraj extraordinar la Istvan Kovacs. Zinchenko a fost împiedicat clar şi ar fi fost atât de uşor pentru Kovacs să dea lovitură liberă. Dar a aşteptat şi acţiunea s-a încheiat cu fantasticul gol al lui Bernardo Silva. Pregătirea fizică a lui Kovacs şi luarea hotărârilor au fost cele mai bune văzute de mine de mult timp la un arbitru.

*Sport.es: De ce a acordat arbitrul penalty la henţul lui Laporte? Istvan Kovacs a fost excelent plasat şi n-a avut îndoieli în privinţa loviturii de la 11 metri. Centralul a înţeles că mâna fundaşului lui City se afla într-o poziţie nefirească, cu braţul întins deasupra înălţimii umerilor.

*Cesar Luis Barrenechea Montero, fost mare arbitru spaniol: Într-un meci competitiv şi cu o mare viteză de joc, arbitrul român a fost mereu aproape de faze. A aplicat bine avantajul, atunci când a fost nevoie, mai ales în minutul 74, când Bernardo Silva a marcat după ce acest central a simţit excelent jocul. A ştiut să deţină mereu controlul partidei şi a fluierat doar când trebuia să fluiere, lăsând jocul liber.

Liga Campionilor, semifinale, ora 22.00

*Marţi: Man. City – Real Madrid 4-3

*Retur, 4 mai: Real Madrid – Man. City

*Miercuri: Liverpool – Villarreal

Digi Sport 1, Orange Sport 1, Prima Sport 1

*Retur, 3 mai: Villarreal – Liverpool

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite