FIFA nu i-a iertat pe unguri: verdictul iniţial nu a fost schimbat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suporterii maghiari nu-şi vor putea susţine naţionala la meciul cu România de la Budapesta
Suporterii maghiari nu-şi vor putea susţine naţionala la meciul cu România de la Budapesta

Recursul făcut de Federaţia Maghiară de Fotbal la decizia FIFA, care impune ca meciul Ungaria – România să se joace fără spectatori, a rămas fără rezultat.

Forul fotbalistic internaţional a decis în ianuarie ca partida din preliminariile Cupei Mondiale dintre Ungaria şi România să se joace fără spectatori. Motivul pentru care FIFA a dictat această sancţiune este legat de scandările rasiste şi antisemite ale suporterilor maghiari la meciul amical pe care Ungaria l-a jucat în vara anului trecut cu naţionala Israelului.

Nemulţumită de această hotărâre, Federaţia Maghiară de Fotbal a făcut contestaţie, iar FIFA a judecat acest recurs şi a dat decizia finală. Astfel, sancţiunea dictată iniţial rămâne în vigoare: accesul interzis spectatorilor la meciul Ungaria – România şi o amendă de 40.000 de franci elveţieni.

În ciuda acestei hotărâri definitive, oficialii Federaţiei de la Budapesta vor să facă apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, fiind decişi să ceară despăgubiri pentru pierderile financiare pe care le vor avea din cauza suspendării terenului la meciul cu România.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite