FIFA a cedat: va accepta tehnologia video

0
Publicat:
Ultima actualizare:
www.SportRol.ro | Frank Lampard a marcat un gol valabil în meciul Anglia - Germania la CM 2010, nevalidat de arbitri pe motiv că mingea nu a depăşit linia porţii
www.SportRol.ro | Frank Lampard a marcat un gol valabil în meciul Anglia - Germania la CM 2010, nevalidat de arbitri pe motiv că mingea nu a depăşit linia porţii

După ce toţi managerii din fotbal, jucătorii, suporterii sau mass-media au cerut cu vehemenţă introducerea tehnologiei video în fotbal, FIFA este foarte aproape de a-şi da consimţământul pentru acceptarea acesteia.

După foarte mulţi ani de opoziţie, Sepp Blatter pare ca va ceda cât de curând în privinţa utilizării tehnologiei video şi în fotbal. Scandalurile uriaşe provocate de nevalidarea unor goluri în competiţii de anvergură din cauză că mingea nu ar fi depăşit linia porţii îl determină pe preşedintele FIFA să accepte noua tehnologie. Preşedintele UEFA, Michel Platini, este singurul care se mai opune introducerii noului concept pentru fotbal, se arată pe unul dintre blogurile CNN.

Schimbările pe care FIFA este pe cale să le impună vor pune capăt nenumăratelor controverse privind depăşirea liniei porţii a balonului de fotbal. Cele mai recente grave greşeli ale arbitrilor vizavi de invalidarea unor goluri clare au fost la Campionatul Mondial din 2010, când Frank Lampard a marcat în meciul cu Germania, dar arbitrii nu au validat reuşita pe motiv că mingea nu ar fi depăşit linia porţii.

Şi la Campionatul European din acest an, Ucraina a reuşit un gol evident împotriva Angliei, nevalidat de arbitri din acelaşi motiv. Nici România nu are amintiri prea plăcute în acest sens. Dorinel Munteau a fost privat de un gol valabil marcat împotriva Bulgariei la Euro 1996, fază îndelung comentată de lumea fotbalului până în ziua de azi.

Suporterii îşi doresc ca tehnologia video să fie folosită nu doar pentru fazele când mingea depăşeşte linia porţii, ci şi pentru alte momente controversate ale meciurilor, precum offside-uri, lovituri de pedeapsă, faulturi etc.
De menţionat este că tehnologia video este utilizată azi în fotbalul american, rugby, baschet, baseball, tenis, cricket.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite